Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

Când retrogradarea este o veste bună

De obicei când vi se vorbește de retrogradare vă gândiți la alegerea impusă între un pas înapoi și șomaj. Nu este întotdeauna cazul. Dacă sunteți performant în meseria dumneavoastră și ați fost promovat pe un post de animator de echipă s-ar putea să nu vă simțiți confortabil. În acest caz retrogadarea pe postul ocupat anterior poate fi o soluție și adesea o alegerea în carieră și, de ce nu, în viață.

Retrogadarea dorită de angajat

Nu este vorba de o retrogadare pentru un comportament greșit care se înscrie într-un proces reglementat precis împlicând modificarea contractului de muncă. Astăzi numeroși angajați vor să profite de un timp liber mai important pentru familie și pentru alte activități. Angajatul alege deliberat să ocupe un post mai puțin important și mai slab plătit. Un fenomen generațional cu generația Y care caută un echilibru mai bun între viața profesională și cea personală. Teama de o viață activă prea stresantă îi împinge la anticipație; în anumite întreprinderi, în general cele mai mari, este posibil să negociați, în cadrul unei promoții, un drept de întoarcere, cu termene depinzând de fiecare firmă în parte.

Concilierea vieții profesionale cu cea personală

Contează prea puțin faptul că vă apreciați cariera dacă nu aveți un echilibru între muncă și viață. Vă asumați riscul unui burn-out dacă rezultatele se prăbușesc în ciuda eforturilor dumneavoastră. Promovarea la un nivel superior conduce adesea la această prvocare a menținerii unui echilibru între muncă și viața personală. Dacă ați constatat că munca dumneavoastră vă penalizează viața personală vă trebuie curaj și o autoanaliză atentă pentru a solicita un post inferior, dar până la sfârșit mai bun pentru dumneavoastră și cariera pe care o doriți.

Un venit în cădere

În mod frecvent un profesionist de exemplu din vânzări care devine manager își vede veniturile diminuate într-o manieră dramatică. Și există mai multe motive pentru acest rezultat. Mai întâi o simplă chestiune de pasiune. Apoi, dacă sunteți performant într-un post comercial este pentru că vă mână acea pasiune care conduce adesea spre succes, dar care nu se deplasează întotdeauna atunci când sunteți promovat. Fără pasiune pentru un post există multe șanse ca și venitul dumneavoastră să sufere. În căutarea unui echilibru în viață trebuie să știți ce este mai important pentru dumneavoastră: o remunerație mai mare sau un nou post poate mai prost plătit. Dacă remunerația este cea care contează, aveți interesul să vă aranjați cu direcția să continuați în postul precedent.

O mare eroare în carieră

Motivul cel mai evident de a cere o retrogadare survine atunci când nu vă place noua situație. Mai puțină pasiune pentru munca depusă antrenează o eficacitate scăzută și adesea eșecul. Promovat, dar nesatisfăcut, priviți din ce în ce mai mult spre exterior. Nu toată lumea poate fi entuziastă referitor la management care implică mai multe responsabilități și mai multă muncă. Din nefericire, adesea vă dați seama de acest lucru doar după ce ați acceptat promovarea și atunci vă forțați să țineți cpaul sus, dar acest lucru nu este suficient, pentru că inima nu este acolo, dacă nu sunteți făcut să fiți manager.

Orgoliul responsabilităților

Orgoliul vă poate face să rămâneți într-un post de management chiar dacă nu vă place din cauza importanței rolului pe care-l jucațisau al statutului social care vă pune în valoare. Dacă o faceți dintr-un motiv bun veți fi mândru de alegerea făcută, pentru că vă urmați pasiunea și sunteți cinstit cu dumneavoastră însuși. Vă veți simți cu atât mai bine atât pe plan profesional cât și pe cel personal. Aveți dreptul să vă câștigați venitul pe care-l vreți și datoria de a atinge un echilibru sănătos între timpul de lucru și viața personală, familială, socială și culturală.

Articole complementare pe care poate le-ați ratat:

Lecții greu de învățat

Cum ieșiți din situații delicate la locul de muncă

Sunteți făcuți pentru a fi numărul 1 sau numărul 2?

Cum omorâți zvonurile înainte să vă îngroape

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *