Blog

Blog

Comments (1) - Uncategorized

Redactarea unui mesaj de absență eficient la plecarea în vacanță

Vă rămân câteva zile sau poate chiar ore înainte de plecare. Totul e OK: bilete de avion și hoteluri rezervate, valiza de făcut, mintea deja în tranzit… Bine, plecați în concediu, dar clienții, prospecții și partenerii pot avea nevoie să vă găsească. Dacă îi lăsați fără explicație mai multe zile sau săptămâni, își vor pune întrebări, iar dacă sunt grăbiți se vor adresa altui furnizor. Înainte de a pleca, redactarea unui mesaj de absență arată profesionalismul dumneavoastră. Este o formalitate, dar și un instrument de comunicare și de marketing.

Ce nu trebuie să lipsească din mesajul dumneavoastră

Pentru unele persoane care vă vor căuta, mesajul va fi prima impresie pe care le-o veți face. Cu atât mai mult trebuie să le oferiți o imagine profesională care să-i asigure. Contactul poate fi un prospect pe care l-ați solicitat, un client, un partener, în orice caz, e de la sine înțeles că trebuie să-i mulțumiți pentru mailul pe care vi l-a trimis. Menționați corect datele absenței dumneavoastră și pe cea a întoarcerii. Dacă este posibil, menționați coordonatele persoanei care, în absența dumneavoastră, le poate răspunde. Terminați cu o formulă de politețe și mai ales uitați de „vacanță plăcută”, care-i poate agasa pe cei care vă scriu pentru că, în principiu, nu sunt în vacanță.

Mesajul dumneavoastră este de asemenea un instrument de marketing

Trebuie să schimbați în mod regulat temele de informare afișate în semnătura mesajelor, dar să vă țintiți bine auditoriul adaptând ceea ce scoateți în față. Puteți suscita o relație empatică și zâmbete. Este ocazia de a vă evidenția produsele, pur și simplu grație unui mesaj ca: „În lipsa mea nu ezitați să-mi citiți blogul, vom discuta la întoarcere.” Bineînțeles rămâneți clari și preciși. Dacă vă lungiți prea mult, contactul dumneavoastră nu va citi până la sfârșit. Iar un mesaj scurt nu înseamnă că trebuie să fie tern sau convențional. Nimic nu vă oprește să fiți creativi. Ca pentru oricare dintre comuncările dumneavoastră, recitiți textul și verificați ortografia. Dacă lucrați într-un mediu internațional aveți interesul să dublați mesajul în engleză.

Mesajul de absență, un instrument antistres redutabil

Puteți arunca un ochi peste mesagerie în cursul vacanței, dar scopul este de a vă face contactele să înțeleagă că sunteți absent până la o dată precisă. Pentru workaholici, evitați să lăsați și numărul de telefon. În principiu numai clienții și cei intimi ar trebui să-l aibă deja. Iar în timpul vacanței lăsați-vă mobilul în cameră. Permiteți-vă în primele zile să vă consultați mesajele, iar dacă observați rapid că lumea încă se învârte în absența dumneavoastră, și așa va fi, vă puteți deconecta complet și să fiți liniștit.vă bucurați de timpul liber și de cei dragi…

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *