Blog

Blog

Comments (1) - Uncategorized

Cum îi incitați pe colaboratori să vă urmeze

Conform lui Roselinde Torres de la Boston Consulting Grup vă conduceți cu îndrăzneală echipa spre necunoscut. Și, în mod paradoxal, găsind resurse înăuntrul dumneavoastră îi veți incita să vă urmeze. Nu este chiar atât de simplu precum pare. Iată câteva chei ale inspirației pentru a vorbi în public sau a convinge o echipă.

Zâmbetul dumneavoastră umple camera

Ceea ce asigură, inspiră încredere, este coerența, unitatea sau alinierea. Dacă tot ceea ce sunteți spune același lucru, păreți „transparent” într-un sens clar. Ceilalți știu „cu ce au de-a face”. O simt. Prin contrast, nu sunteți sucit, sumbru sau îngrijorător… Sunteți drept și arătați că sunteți disponibil pentru a da o mână de ajutor. Atenție la gesturile de nervozitate. Mai ales pentru femei, nu plecați capul atunci când ascultați: este o poziție care poate indica seducția sau la fel de bine supunerea. Chiar dacă este foarte naturală, această atitudine nu asigură, pentru că strică alinierea. Ocupați spațiul: cu picioarele pe pământ și un surâs care umple încăperea.

Totul se regăsește mereu în sinceritate

Zâmbiți, dar sincer, tuturor celor pe care-i întâlniți. Priviți oamenii în ochi dacă acest lucru nu se opune culturii lor: se vor simți bine prin acest contact privilegiat. Opriți-vă pentru un moment la fiecare, chiar fără a discuta. Dar păstrați o anumită distanță. Disponibilitatea și ascultarea sunt forțe de care trebuie să evitați să abuzați. Iar dacă păstrați o anumită distanță veți da celorlalți impresia că sunt norocoși că vă pot vorbi. Din contră, priviți-i ca și cum ar fi cei mai importanți din lume. Și atenție, făceți-o sincer. Totul constă în sinceritate. Sinceritatea este mereu totul.

Pentru a vă simți bine fiți comunicativ

Anumite subtilități sau gesturi corporale pot arăta auditoriului dumneavoastră că sunteți deschis și primitor. Prefer totuși o abordare mai simplă. Fiți ceea ce vreți să spuneți: concentrați-vă pe faptul că vă simțiți bine, că sunteți fericiți să vă aflați în acest grup. Sunteți în faza de primire și partajare: postura dumneavoastră o va reflecta în mod natural. De evitat totuși gesturile stresate care umbresc mesajul. „Ceea ce sunteți vorbește atât de puternic încât nu mai aud ceea ce spuneți.”

Respectați și apreciați tăcerile

Introduceți pauze în conversație. Pauzele permit spiritului auditorilor dumneavoastră să vagabondeze, să completeze și să fie empatici. Puteți astfel să anticipați urmarea, să vă destindeți și să reluați contactul. Audiența își va putea odihni pentru un moment atenția și se vor simți astfel mai respectați. Toți marii lideri fac pauze atunci când vorbesc. Învățați de asemenea să vă retrageți cu eleganță, fără a întârzia. Este esențial ca fiind dumneavoastră însuși să inspirați încredere. Deci fiți pur și simplu autentici.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *