Blog

Blog

Comments (1) - Uncategorized

Colaboratorii care vă pot ajuta startup-ul să decoleze

Ca majoritatea startup-urilor și a tinerilor antreprenori, vă loviți de trei provocări importante: lipsa de timp, de clienți și mai ales de bani. În multe cazuri, timpul pe care-l aveți la dispoziție pentru punerea în operă a unui proiect depinde în mod direct de resursele financiare disponibile. Să ne concentrăm asupra colaborărilor care vă pot ajuta să vă dezvoltați startup-ul.

Colaborarea este noua deviză

Lipsa de timp: ca antreprenori sunteți o Mărie cu mai multe pălării, trebuie să fiți polivalenți și să gestionați numeroasele aspecte ale activității dumneavoastră.

Lipsa de clienți: ca nou venit pe piață trebuie să vă creați o bază de clienți.

Lipsa de bani: este provocarea recurentă, cum să aveți un cashflow și să obțineți fonduri pentru a declanșa următoarea etapă a proiectului dumneavoastră.

Evoluțiile ultimilor ani în domeniul digital și al muncii vă obligă să regândiți raportarea la bani. Și chiar să vă puteți lipsi de ei în anumite momente. Acum este posibil să nu mai fiți atât de dependenți de bani ca înainte, grație soluțiilor alternative inexistente în urmă cu câțiva ani.

Noi maniere de gândire și de funcționare

Noile modalități colaborative se dovedesc utile pentru a debloca anumite situații. Avantajul? Exploatarea instrumentelor de colaborare și colaborarea între profesioniști pentru minimizarea costurilor și a vă menține în buget. Și mai ales pentru a ușura presiunea de pe umerii dumneavoastră, pentru a vă permite să vă concentrați asupra obiectivelor. Pentru că banii nu reprezintă în mod necesar răspunsul adaptat, care vă va permite cu orice preț să depășiți anumite obstacole.

Noile moduri și instrumente de colaborare

  • Mizați pe potențialul rețelei dumneavoastră: constituiți un grup de persoane care grație feedback-ului vă poate direcționa pe calea cea bună. Este primordial să știți de cine să vă înconjurați pentru a obține un anumit beneficiu. De exemplu, organizați mini-evenimente, cum ar fi mic-dejunuri, pentru colectarea întrebărilor care vă vor forța să dovediți robustețea și pertinența proiectului dumneavoastră, precum și fezabilitatea sa. Bunul simț comun se poate dovedi extrem de eficient, nu-l subestimați!
  • Favorizați munca de interacțiune între diferiți membri ai echipei. În definitiv, este posibil ca persoana însărcinată cu vânzările să vă dea o idee nemaipomenită pentru a face afacerea să decoleze!
  • Reduceți cheltuielile: anumite platforme pun în relație clienții și prestatorii de servicii independenți. Acest lucru poate fi util atunci când sunteți în criză de timp. Atenție însă să nu cădeți în capcana unui cost modic pentru o calitate slabă.
  • Utilizați resursele media: motoarele de căutare vă pot permite să economisiți timp fie în privința fotografiilor ori legat de căutarea ilustrațiilor.
  • Folosiți platformele de crowdfunding, în special cele axate pe proiecte creative.
  • Reduceți cheltuielile de deplasare: folosiți pe cât posibil platformele de tip Airbnb sau Uber.

Internetul fojgăie de noi instrumente

Internetul fojgăie de noi instrumente care sunt puse la dispoziția dumneavoastră în fiecare zi. Folosirea acestor posibilități vă schimbă modul de lucru introducând mai multă suplețe în proces, vă redesenează harta interacțiunilor între colaboratori și vă va permite să câștigați timp, să vă conservați energia și să realizați economii de neneglijat în materie de timp și bani. Fiți de două ori câștigători!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *