Blog

Blog

Comments (1) - Uncategorized

Cum știți că aveți de-a face cu un bun vânător de capete?

În calitate de candidat, ați avut deja relații cu recrutori sau vânători de capete despre care ați păstrat o amintire neplăcută. Nu v-ați simțit bine, ați fost frustrat, nu v-ați simțit respectat, tratat poate ca un dosar, un număr sau o marfă. De fapt ați nimerit peste profesioniști sau așa ziși profesioniști care nu-și fac meseria după toate regulile artei. Cum să știți dacă recrutorul care v-a contactat este un adevărat profesionist în această meserie? Iată câteva repere pentru a ști dacă aveți de-a face cu un bun vânător de capete.

El se concentrează pe atuurile dumneavoastră

Obiectivul principal al unui bun recrutor este să detecteze la dumneavoastră atuurile necesare pentru a ocupa în mod valabil postul prevăzut. Atuurile dumneavoastră, nu numai competențele. Atuurile superbe sunt talentele și competențele necesare nu numai pentru a ocupa postul, dar și pentru a-i depăși exigențele. El se va concentra pe descoperirea, analiza și măsurarea antecedentelor dumneavoastră în exploatarea acestor atuuri și gradul lor de transferabilitate în cadrul postului prevăzut.

El vă tratează ca pe un client

Pentru el nu sunteți numai un candidat. Sunteți în același timp un client. Fără candidat el nu poate servi un client, iar fără client nu vă poate propune o oportunitate. El vă tratează cu același respect, face în așa fel încât să trăiți cu el o experiență personalizată, diferită și mai intensă decât ceea ce vi s-a întâmplat în mod normal cu alți recrutori. El se va demarca și dincolo de considerațiile de respect și deontologie, el nu uită că un candidat fericit poate deveni un client.

Își face meseria

El abordează discuția cu dumneavoastră ca și cum ar fi singura sau cea mai importantă întrevedere pentru a-și duce misiunea la bun sfârșit. Scopul său este să vă cunoască bine, să vă asculte să vă facă să vă simțiți bine pentru a vă prezenta sub o lumină mai bună. El își investește cu adevărat timpul care trebuie în căutare, vrea să aprofundeze cunoașterea calificărilor dumneavoastră, a centrelor de interes și a hobby-urilor. El vrea să știe cine sunteți, dincolo de ceea ce îi indică CV-ul dumneavoastră.

Își personalizează comunicarea

Un bun recrutor știe cum sensibilizează o personalizare puternică un candidat. Este evident pentru el că doriți să vă simțiți unic, diferit de ceilalți și să credeți că sunteți singurul candidat pe care-l ia în considerare pentru acest post. El are grijă în special să personalizeze comunicarea cu dumneavoastră, privilegiind e-mail-urile înalt personalizate mesajelor generice, vrea să se conecteze într-o manieră personală, vă ascultă, face remarci și vă spune de ce sunteți candidatul potrivit pentru post.

El vă respectă timpii de gândire

El înțelege că un talent ca dumneavoastră are nevoie de timp de gândire, de a cântări argumentele pro și contra, de a cere sfaturi înainte de a se hotărâ. El știe că nu sunteți gata să vă părăsiți postul actual în câteva zile și vă respectă programarea deciziei.

El rămâne în contact cu dumneavoastră

Chiar dacă nu are un post adaptat aspirațiilor dumneavoastră, el rămâne în contact cu dumneavoastră. El vrea să construiască o relație durabilă, știe că sunteți un excelent candidat care are multe atuuri de oferit și că într-o zi va avea o oportunitate de carieră căreia îi veți corespunde perfect.

1 Comment

  • Laurentiu OPINCARIU

    12:09 PM, January 2016

    Bine punctat.
    Dar ce spuneti de ”vanatorii de capete” care au un nivel de cultura sub nivelul de cultura al candidatului ? Cand candidatul isi da seama ca persoana din fata lui are lacune de cultura generala si ca a invatat pe de rost niste sabloane de RH ?
    Sau ce spuneti de agentiile de ”executive search” , cu blazon, care nici nu catadicsec sa raspunda la o solicitare in scris, sau in cel mai bun caz raspunde o asistenta care spune ca solicitarea va fi analizata si povestea sa incheie asa !?
    Din pacate le noi s-a copiat forma, fara sa se tina seama de continut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *