Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

Tendințe care vă vor influența munca pe viitor

Un studiu a relevat tendințele care vor avea un impact major asupra viitoarelor medii de lucru în următorii 10-15 ani. Principalele trei schimbări identificate sugerează un viitor mai automatizat și mai mobil în care angajații sunt coordonați de un nou tip de manager.

Într-un studiu aprofundat, coordonat de Economist Intelligence Unit, mai mulți cercetători din mediul academic și lideri de business prezic factorii care vor avea un impact major asupra mediului de lucru.

Cele trei tendințe principale identificate sunt explicate mai jos cu factorii care vor avea cel mai semnificativ impact asupra viitorului nostru profesional:

  • Ergonomia: pe măsură ce digitalizarea muncii crește, suntem conduși spre a lucra oriunde și peste tot, acasă sau în spații publice.
  • Automatizarea: dezvoltarea automatizării ar putea face anumite profesii desuete, în timp ce joburile creative sau cele centrate pe inteligența socială vor avea o valoare deosebită.
  • Schimbarea modelelor referitoare la muncă: managerii vor trebui să-și încurajeze mai mult cei mai buni muncitori pentru a asigura succesul pe termen lung al companiei lor.

Ca parte a strategiei pe termen lung, companiile vor trebui să integreze tehnologiile viitorului înainte de a le adopta. Acest tip de abordare ar trebui să fixeze fundația pentru noi metode de lucru și să stabilească noi medii de colaborare care vor atrage și vor fideliza angajații buni.

Atitudinile și aptitudinile manageriale sunt esențiale în acest scop. Rolul lor în îmbunătățirea responsabilizării și motivării angajaților va crește în importanță pentru succesul în afaceri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *