Blog

Blog
Sfaturi personale atipice pentru accelerarea carierei dumneavoastră

Comments (0) - Uncategorized

Sfaturi personale atipice pentru accelerarea carierei dumneavoastră

Accelerarea carierei dumneavoastră devine din ce în ce mai delicată pe măsură ce competiția este mai severă și mai intensă. Să revenim la idei simple, atât de simple încât au fost uitate. A le citi, a vă familiariza din nou cu ele, le poate transforma în puncte cheie pentru pilotarea activității dumneavoastră prin furtună. Gândiți și acționați în contracurent, grație acestor sfaturi personale atipice, care vă vor ajuta în acccelerarea carierei.

Fiți direct și deschis referitor la ambițiile dumneavoastră

Îndrăzniți să vă comunicați intențiile. Nu presupuneți că patronul dumneavoastră le cunoaște. Fiți foarte clar în privința a ceea ce doriți și fixați-vă o dată la care doriți să reușiți. Apoi întrebați-vă patronul ce trebuie să faceți pentru a le atinge. Făcând asta sunteți pe picior de egalitate: dumneavoastră vă indicați ambițiile cu sinceritate, iar el poate fixa condițiile. Dacă la data prevăzută ați reușit tot ce v-a recomandat, îi va fi practic imposibil să nu dea curs aspirațiilor dumneavoastră.

Beți multă cafea

A bea o cafea este un mijloc excelent de a sonda contactele care vă interesează. Dacă există un profesionist pe care-l admirați, a cărui muncă vă pasionează și suscită curiozitatea dumneavoastră, îndrăzniți să aflați mai mult și invitați-l la o cafea. Majoritatea oamenilor sunt flatați de o asemenea inițiativă și fericiți pentru că doriți să vă sfătuiască sau să răspundă la întrebările dumneavoastră. Acest lucru nu merge de fiecare dată, dar atunci când funcționează, merită efortul.

Recrutați și fidelizați propria rețea/echipă

Crearea unei rețele de profesioniști este importantă pentru viitorul dumneavoastră. Ea nu depinde decât de dumneavoastră, cu instrumentele pe care le aveți la dispoziție să construiți și să întrețineți un cerc de mentori, de experți, de persoane care vor fi buni sfătuitori și vă vor ajuta la momentul potrivit. Este esențial să recrutați și să fidelizați talentele pe care le aveți la dispoziție, care vă vor susține, se vor interesa și vă vor dinamiza alături de dumneavoastră cariera.

Contați de asemenea pe colegi, sunt la fel de utili

Mentorii vă vor ajuta bineînțeles și vă vor susține, dar sfaturile egalilor dumneavoastră pot de asemenea să facă minuni. Nu numai că ei înțeleg mai bine lucrurile legate de munca dumneavoastră, dar în plus sunt adesea mai accesibili. Atunci când întâlniți un confrate inteligent, realizat profesional, este mai bine să faceți din el un aliat. Încojurându-vă de cei mai buni nu puteți decât să deveniți mai buni și să aibă asupra dumneavoastră efectul unui antrenament dintre cele mai benefice.

Conduceți-vă propria anchetă ca un detectiv

Faceți o muncă de detectiv referitor la postul sau sectorul de activitate la care visați, intervievând profesioniști din domeniu. Întrebați-i de ce au ales această carieră, cum răspunde ea așteptărilor lor, ce a fost diferit față de ceea ce și-au imaginat și, cel mai important, dacă ar trebui să-și reînceapă viața profesională, cum ar proceda. Folosiți-vă de LinkedIn pentru a vă conduce ancheta și a descoperi cum au procedat cei care au reușit în situații la care dumneavoastră jinduiți.

Gândiți grandios și acționați la scară mică

Descompuneți-vă obiectivul în mai multe scopuri parțiale, spargeți-l pe fiecare dintre acestea în mai multe mai mici, puneți-le în ordine cronologică și începeți cu începutul. Dacă vă desfaceți în acest fel obiectivul major îi veți face realizarea mai puțin intimidantă, iar primele rezultate vor fi încurajatoare pentru a continua. Planificarea este în mod egal cheia obiectivelor. Pentru a vă lansa afacerea trebuie să faceți un business plan, să vorbiți cu un bancher referitor la investițiile dumneavoastră, să faceți cercetări și studii de marketing, să analizați concurența, să creați un produs, să definiți un preț. Tot atâtea obiective care separate sunt mai ușor de realizat, momentul planificării fiind tot atât de important ca și cel al realizării.

Fixați date și termene

Fixați obiective mici cu date și termene pantru a le atinge. Diferența fundamentală între un vis și un obiectiv, este o dată. De îndată ce puneți una pe un proiect, din concept el devine realitate și crează un sentiment de urgență, care vă motivează și încadrează eforturile dumneavoastră în termene.

Înscrieți-vă bine munca în proiectul întreprinderii

Nu contează funcția dumneavoastră. Există un obiectiv global al societății dumneavoastră în care fiecare își proiectează munca. Oricare ar fi nivelul dumneavoastră de contribuție, oricât de minor ar fi, reușita dumneavoastră va fi cu atât mai mare cu cât va contribui la un ansamblu mai vast. Fiți vigilent asupra acestui punct, acționând astfel veți lua și veți păstra o lungime avans în construcția carierei dumneavoastră.

Perfecționați-vă în permanență

În ce domeniu vă puteți ameliora competențele? Triați-vă proiectele, exigențele meseriei pe care o exercitați și identificați cu onestitate tehnicile, disciplinele, cunoștințele care vă lipsesc. Când ați făcut această analiză, vorbiți cu superiorul dumneavoastră ierarhic, care va fi mai înclinat să vă acorde o formare profesională dacă îi faceți o cerere precisă și pertinentă.

Nu așteptați ca lucrurile să se întâmple

Nu sunteți un spectator al carierei dumneavoastre profesionale, ci actorul principal, cu numele pe generic. Că este vorba de o creștere salarială sau de o schimbare completă a carierei, veți reuși acționând. Nimeni nu știe mai bine de ce sunteți capabil, care sunt aspirațiile și proiectele dumneavoastră, și atunci aveți încredere în propria judecată, în instinctul și intuiția dumneavoastră și avansați.

Alte articole recomandate:

Pilotarea traiectoriei profesionale

Director de inteligenţă economică

Erori care ucid de evitat în afaceri

De ce trebuie să vă înconjurați de oameni mai inteligenți decât voi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *