Blog

Blog
Internetul și mobilul cer o abordare diferită a muncii dumneavoastră

Comments (1) - Dezvoltare Personală

Internetul și mobilul cer o abordare diferită a muncii dumneavoastră

Noile tehnologii vă schimbă modul de lucru și vă ușurează numeroase sarcini. Nu le mai puteți ocoli, într-atât v-au ameliorat productivitatea, dar dacă nu aveți grijă, ele vă pot face deservicii. Dacă vreți să rămâneți competitiv trebuie să evitați aceste cinci capcane.

A deveni leneș în comunicare

Ele vă permit să comunicați mai rapid ca niciodată, dar viteza este oare mereu de preferat? Ieri, un coleg ar fi intrat în birou sau ar fi ridicat receptorul pentru a vă vorbi. Acum, totul este „automatizat” cu e-mail-uri sau mesaje instantanee. De ce să te deplasezi sau să telefonezi când poți tasta pe claviatura computerului sau pe mobil? Eroare! Nimic nu poate înlocui o conversație directă cu un client. Prin mail pierdeți elementul uman. Un client va fi mai susceptibil să vă dea mai mult de lucru, iar patronul dumneavoastră să vă promoveze dacă vă au în fața lor în carne și oase.

A deveni sclavul unui birou virtual

Înainte plecați de la birou la sfârșitul zilei și opreați lucrul pentru a vă consacra unor activități de agrement sau familiei. Astăzi, sunteți legat de smartphone, PC sau tabletă, ca și patronul, colegii sau clienții dumneavoastră, care se așteaptă să vă găsească mereu conectat. Este mai bine să fixați niște limite fără a vă compromite astfel cariera, să blocați anumite momente pentru a vă verifica e-mail-urile, iar apoi să închideți telefonul. Trebuie petreceți măcar un moment de calitate cu cei apropiați. Veți fi mai productiv dacă veți reuși să vă desprindeți în week-end de biroul dumneavoastră virtual.

Utilizarea greșită a mediilor sociale

Mediile sociale arată rețelei dumneavoastră că sunteți un expert în domeniul dumneavoastră și vă permit să rămâneți în contact cu prietenii. Mijlocul de a le îmbina pe amândouă este de a vă crea două conturi, unul pentru viața profesională și unul pentru cea privată. Începeți să scrieți un blog și postați informațiile pe LinkedIn. Utilizați Facebook pentru a partaja activitățile de agrement cu prietenii. Acestea vă construiesc imaginea numerică, marca dumneavoastră personală, care arată că sunteți mai mult decât un profesionist închis în afacerea lui. Acest lucru vă va face mai atrăgător și vă va permite să interacționați cu contacte din domeniul dumneavoastră la care nu ați avea acces de unul singur. Puteți astfel întâlni persoane care vă vor ajuta să reușiți în munca dumneavoastră.

Penalizarea prin mediile sociale

Angajatorul dumneavoastră vă supraveghează și vă caută pe Google înainte de a vă recruta, dar și în timpul prezenței dumneavoastră în întreprindere. Dacă îi cade sub ochi o informație, o fotografie sau un video care vă face un deserviciu, s-ar putea să ratați un interviu. Iar dacă patronul actual descoperă că vă comportați într-un mod pe care-l dezaprobă, zilele dumneavoastră în întreprindere sunt numărate și aveți interesul să vă organizați plecarea. Mediile sociale devin, în anumite cazuri, riscuri majore pentru viața dumneavoastră profesională. Chiar dacă contul dumneavoastră de Facebook poate fi văzut doar de către prieteni, aduceți-vă aminte că lumea este mică și se micșorează. Nu veți ști niciodată cine poate fi angajatorul dumneavoastră potențial și nici cine vă este „prieten”.

A pierde un timp dificil de cuantificat

Este ușor să te pierzi pe internet, pe mediile sociale sau pur și simplu pe calculator, iar timpul trece fără să vă dați seama. Iar la sfârșitul zilei spuneți că n-aveți destul timp, sunteți complet absorbit și pierdeți noțiunea timpului. Acest lucru vă cere o structurare a gestionării timpului, de a vă organiza ziua în mod activ, de a face dacă este nevoie o listă dimineața și de a afecta un interval de timp precis unei anumite sarcini. În acest fel evitați să irosiți timpul și rămâneți productiv.

Alte articole recomandate:

Subtilități pentru a ajunge la un compromis în negociere

Ce-ar fi dac-ați elimina ședințele?

Cum să luaţi cea mai bună decizie în interesul dumneavoastră

Cum să reușiți să inovați

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *