Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

Pentru a vă găsi sau păstra un job, diferențiați-vă prin competențe transferabile

Căutarea și mai ales găsirea unui job a devenit foarte dificilă. Puteți avea calificări excelente și diplome de la școli recunoscute și totuși să căutați mult și bine o întreprindere care să vă recruteze. Vă puteți totuși diferenția de ceilalți grație competențelor dumneavoastră transferabile în numeroase sectoare. Exploatați puterea acestor atuuri acumulate în posturile precedente pentru a obține un avantaj asupra celorlalți. Să ne concentrăm asupra competențelor analitice, a managementului de proiect, a comunicării, a lidership-ului și a gestionării informațiilor.

Talentul de a comunica

În aproape toate meseriile – în domeniul bancar, construcții, industrie și bineînțeles în comerț – competențele excelente în comunicare sunt esențiale. În aceste meserii, a putea să vă exprimați cu eficacitate și pertinență oral sau în scris este un atu. Comunicarea implică un minim de două persoane cu un fliux de informații reciproce, ceea ce înseamnă că trebuie să fiți în egală măsură un bun orator, dar și să știți să ascultați. Recrutorii caută adesea la candidați capacități de negociere, de a-și vinde ideile, de a motiva, de a asculta, de fapt de a conduce. Recrutorii apreciază această calitate la dumneavoastră pentru că ea este transferabilă în toate meseriile, din momentul în care trebuie să conduceți, să motivați și să convingeți. Ea vă dă o valoare adăugată determinantă, care nu este învățată în școli.

Capacitatea de analiză

Este de asemenea o competență esențială în orice meserie, pentru că toate întreprinderile au ca obiectiv principal generarea de venituri rezolvând problemele clienților sau răspunzând nevoilor lor. Înțelegerea clienților, a ști să le analizezi nevoile, să descifrezi o piață și concurența, să decortichezi un cont de exploatare și un bilanț, sunt tot atâtea operații care trebuie reușite înainte de luarea unei decizii. Acesta este un veritabil atu în viața dumneavoastră profesională. Facultatea de analiză vă predispune să măsurați consecințele și implicațiile unei decizii. Grație acesteia, în numeroase domenii ale managementului, știți să identificați o problemă, să alegeți o soluție și să-i evaluați impactul, să decideți, să planificați, să organizați, să comparați… De exemplu pregătirea unui dosar, compararea soluțiilor unei probleme, gestionarea unui conflict, înțelegerea, analiza și anticiparea unei schimbări. Recrutorii apreciază această calitate pentru că ea este transferabilă în orice sector și vă dă un avantaj determinant, al conceperii de soluții creative la probleme complexe.

Temperamentul de leadership

Cea mai mare parte a întreprinderilor sunt confruntate cu mize de management. Diferența vine adesea din capacitatea de a face echipele să lucreze în coerență cu productivitatea lor. Ele caută în permanență cadre care știu să încadreze, să motiveze, să anime și să coordoneze. În consecință, dacă posedați calitatea de a-i dirija și a vă ocupa de ceilalți, îi veți interesa. Leadership-ul este arta simplă și complicată de a motiva colaboratorii și de a-i face să muncească pentru un scop comun. Oricare ar fi sectorul de activitate sau nivelul de responsabilitate, dacă știți să analizați sarcinile și prioritățile salariaților pentru a aloca resursele pe care le aveți la dispoziție într-o manieră previzională și coerentă cu obiectivele, veți reține atenția recrutorilor.

Gestionarea strategică a informațiilor

Gestionarea strategică a informațiilor permite unei întreprinderi să obțină, să organizeze, să protejeze și să comunice informația. Este vorba de a orienta modalitățile de gestionare care permit unei întreprinderi să se apropie de obiectivul său strategic. Dacă știți să ameliorați utilizarea informațiilor în întreprindere pentru a-i crește competitivitatea, veți fi căutat pentru orice sector. Întreprinderile stochează datele privind vânzările, achizițiile și remunerațiile colaboratorilor. Emergența rețelelor sociale și invazia comerțului electronic bulversează modelul tradițional de gestionare a informațiilor. Cea mai mare parte a întreprinderilor au nevoie de cadre care știu să trieze și să prezinte datele într-o manieră ușor de înțeles. Și această gestionare implică analiza, evaluarea și sinteza informațiilor comparativ cu normele din sectorul respectiv. Dacă posedați capacitatea de a gestiona în mod eficient datele, posedați o competență transferabilă în numeroase meserii cum ar fi finanțele, formarea profesională, producția sau chiar în media.

Managementul de proiect

Managerul de proiect este căutat în aproape toate sectoarele de activitate. Munca sa implică planificarea unui proiect, evaluarea riscurilor asociate acestuia, mijloacele financiare pentru a-l conduce în maniera potrivită și supravegherea execuției sale în termenele prevăzute. Recrutorii apreciază profilul directorului de proiect. Pentru ei este începutul unei dovezi că posedați și v-ați dovedit simțul organizării și al planificării, gestionarea riscului, o comunicare eficientă și un leadership care știe când să delege și când să preia inițiativa.

Alte articole recomandate:

Metode neconvenționale, dar foarte eficiente pentru găsirea unui job

Conducerea responsabilă a interviurilor

Nu vă soldați competențele de bază

Cum să prezentaţi perioadele nelucrate din CV-ul dumneavoastră

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *