Blog

Blog

Comments (0) - Dezvoltare Personală

Erorile pe care antreprenorii le-ar putea evita

Erorile sunt indispensabile și formatoare, semănând unui negativ al cunoștințelor lipsă. Auzim suficient de des că învățăm mai mult din greșeli pentru că avem nevoie să le înțelegem, pentru a le accepta sau a găsi o soluție. Contează prea puțin câte ați făcut ca antreprenor, eșecul este adesea considerat ca un pas înainte, dar este o reputație supradimensionată, pentru că puteți învăța de la el când vi se întâmplă, dar este mai bine dacă puteți învăța din aceleași erori atunci când sunt făcute de alții. Hai să ne concentrăm pe greșelile pe care puteți și trebuie să le evitați.

Ignorarea sfaturilor mentorilor

Ați avut mentori, sfătuitori, seniori în cursul vieții active. Și totuși a venit momentul în care ați considerat că nu mai aveți nevoie de sfaturile lor, iar lor nu le-a picat bine să vă vadă cantonați în erori contra cărora vă inițiaseră. Dar v-ați încăpățânat gândind că știți mai bine decât ei. Dacă nu aveți un mentor care vă atrage atenția atunci când nu aveți dreptate, aveți interesul să vă găsiți unul și să-l ascultați.

Alegerea greșită a partenerului

Alegerea unui partener este dificilă. Adesea criteriile alegerii dumneavoastră sunt mai mult persoanle decât profesionale, entuziasmul de start, teama de a demara o activitate singuri, preferând celibatului un tandem nefuncțional. În loc să reflectați la complementaritate, v-ați lansat cu capul plecat asociindu-vă fără să știți teama comună de necunoscut. Un parteneriat se construiește adesea pornind de la o apropiere de vârstă (acest lucru evită conflicte de comunicare), întrebîndu-vă până unde ați accepta un comportament diferit de al dumneavoastră pentru a opta pentru un partener suplu sau mai structurat și mai ales găsind o complementaritate a expertizelor, o partajare a aceluiași obiectiv și o viziune comună.

A fi satisfăcut prea ușor

Dacă afacerea dumneavoastră este în creștere o perioadă lungă, riscați să întâlniți un sentiment de satisfacție care, dacă nu sunteți atent, vă poate demobiliza. Puteți să simțiți că ați ajuns, ați reușit, ca și cum ați atins un stadiu în care nu vă mai e foame, nu mai aveți chef să vă luptați, de a descoase concurența. Sunteți satisfăcuți prea ușor, ca și cum ați putea lua o pauză. Când sunteți în plină creștere, dorința de câștig vă umflă. Dacă ajungeți vreodată să fiți satisfăcut, trebuie să vă redefiniți rapid obiective mai ambițioase sau pur și simplu să schimbați afacerea.

A se îndatora ușor

În epoca noastră este ușor să vă înglodați în datorii fără să vă dați seama. Tentațiile sunt mari, începând cu cardurile de credit, care vă fac să cheltuiți bani pe care nu i-ați câștigat încă. Vă puteți înfunda în datorii cu viteza cu care puteți cheltui banii, dar mai ales într-un ritm superior profiturilor generate de întreprinderea dumneavoastră. Chiar și cu o mică afacere de servicii puteți acumula rapid mii de euro datorie. Și să începeți să nu mai dormiți bine atunci când sosesc scadențele și nu aveți soluții. Această datorie vă permite să descoperiți multe greșeli, prima fiind aceea de a o fi lăsat să crească pentru că a fost mai simplu decât să luați măsuri drastice. Demararea unei afaceri cu o datorie înseamnă că porniți la drum cu un lest, vă îngreunați și adesea alegeți calea ușurinței în loc să luați deciziile cele mai cuminți. Cu siguranță aceste greșeli vă întăresc și învățați să eschivați situațiile proaste asemănătoare, dar nu vă puteți împiedica să vă gândiți că este mai bine să învățați privind greșelile altora.

Articole complementare recomandate:

Cele cinci tipuri de mentori de care aveţi nevoie

Găsiți-vă partenerul ideal de afaceri sau rămâneți solist

Arta alegerii unui bun partener pentru a reuși

Să transformăm eșecurile într-o sursă a reușitei

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *