Blog

Blog

Comments (3) - Uncategorized

Cum să te prezinți ca un candidat ideal

Cum să faci o bună impresie unui recrutor la o primă întâlnire? Iată câteva reguli care trebuie respectate extrase dintr-un articol de pe site-ul Careerealism.com.

Atunci când răspundem unei oferte de angajare trebuie să ținem minte că persoana care ne va primi la interviu lucrează pentru cineva: pentru ea însăși, pentru clientul sau pentru angajatorul său. Obiectivul ei este de a face cea mai bună alegere și ca aceasta să fie rentabilă și recunoscută, deci ca persoana recrutată să fie de excelentă calitate și fidelă.

  1. Alegerea imaginii potrivite

Observați, ajuns la fața locului, ceea ce va fi poate mediul dumneavoastră de lucru pe termen scurt sau mediu, cultura care se degajă din ținutele vestimentare. Dacă angajatorul dumneavoastră potențial are legătură cu lumea financiară, faptul de a se prezenta într-o ținută clasică, chiar austeră, vă va da o impresie de persoană demnă de încredere.

  1. Să fiți în formă

Costumul dumneavoastră este ireproșabil și părul vă este curat și aranjat, și totuși nu veți putea să faceți o impresie bună dacă veți fi buimac sau epuizat. Trebuie să vă prezentați în lumina cea mai favorabilă, oricare ar fi fost condițiile de transport pe care le-ați îndurat pentru a ajunge la timp, oricare ar fi determinarea dumneavoastră în obținerea postului pentru care v-ați deplasat fără a dormi. Lăsându-vă bagajul mental, chiar cel mai împovărător, la ușă, veți fi în măsură să vă concentrați pe sarcina imediată: interviul. În definitiv, problemele dumneavoastră de transport sau dificultățile dumneavoastră financiare nu îl privesc pe recrutor.

  1. Zâmbiți tuturor

Nu puteți ști niciodată dacă persoana care v-a deschis ușa nu este cumva aceea care vă va hotărâ destinul pentru zilele sau anii care vor veni. Deci zâmbiți tuturor celor pe care-i întâlniți. Pentru început este o chestiune de politețe.

  1. Utilizați un limbaj simplu și clar

În general a spune verzi și uscate de obicei ascunde faptul că nu v-ați pregătit pentru interviu, dar în același timp îl va plictisi pe cel care vă ascultă. Pentru a reduce la maximum ticurile de limbaj anticipați întrebările care v-ar putea fi puse și antrenați-vă pentru a răspunde cât mai simplu posibil. A fi simplu și cinstit este cea mai bună opțiune posibilă pentru că veți evita astfel să cădeți în capcana unor fraze alambicate pentru a vă impresiona interlocutorul.

  1. Vorbiți același limbaj ca și recrutorul

Rezistați tentației de a vă îneca interlocutorul într-un jargon de specialist, evitați să vorbiți ca o moară stricată (100 de cuvinte pe minut, ca la un test de viteză în dactilografie). Ajustându-vă la debitul recrutorului trimiteți un semnal, acela că sunteți hotărât să vă adaptați la mediul momentului și că așteptați un semnal înainte de a vă exprima prea deschis. A fi sensibil la climatul social înseamnă să vehiculezi competențe esențiale pentru lucrul în echipă.

  1. Arătați câteva culori personale

Poate fi cu adevărat plictisitor să vorbești cu persoane care repetă același text obosit de genul: „recrutați-mă, sunt genial”. Ce vă face cu adevărat genial și ce faceți pentru asta? Aveți cumva acea calitate rară de a ști să disipați tensiunile cu un umor pertinent? Sau poate că dragostea pentru natură vă face să abordați problemele dintr-un unghi nou, diferit?

  1. Vorbiți pe un ton măsurat

Aveți dreptul să fiți entuziast fără a vă manifesta totuși zgomotos (evitați cafeaua în ziua interviului) și a vă arăta prea deschis dorința de a place primului recrutor pe care-l întâlniți. Pe aceeași linie, adoptați un ton adult, calm, chiar dacă nu vă doriți decât un singur lucru, să obțineți postul, și chiar dacă sunteți pe punctul de a vă accepta sentimentul înfrângerii. Nu contează că sunteți copleșit de emoții în momentul interviului, recrutorul vă va privi ca pe un produs potențial „casabil”.

Alte articole complementare:

Cum să faceți de la început o impresie bună

Cum întoarceți în favoarea dumneavoastră un interviu de recrutare care merge prost?

Ce caută un vânător de capete în primul rând în profilul dumneavoastră de pe LinkedIn

Cum să anticipați și să dejucați întrebările unui recrutor

 

Comments (3)

  • Jan

    3:18 PM, March 2016

    Excellent post. I was checking continuously this weblog and I’m
    impressed! Very helpful information specially the ultimate part :
    ) I deal with such info much. I was seeking this certain info
    for a long time. Thank you and best of luck.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *