Regulile de bază ale angajaților de elită
Ceea ce motivează elitele este scopul. Angajații de elită îți pot spune încotro merg și cât le va lua pentru a ajunge acolo.
O singură problemă: angajații de elită sunt greu de găsit. Asta pentru că știu exact ce vor. Totuși, în viață nu primim ceea ce ne dorim ci lucrurile pentru care muncim. Pentru a avea succes trebuie să-ți urmărești scopurile fără încetare, fără să te intereseze ce cred ceilalți. A încerca implică riscul eșecului. Calea sigură ar fi să nu riscăm nimic. Dar cel ce nu riscă nimic nu face nimic, nu învață nimic și nu are nimic.
Iată câteva reguli care ghidează angajații de elită, mai ales intuitiv, în călătoria lor spre atingerea scopurilor:
Bucurați-vă de călătorie
Acesta este procesul de a deveni cine și ce vreți să fiți. Veți aprecia realizările vieții direct proporțional cu prețul pe care-l veți plăti.
În timpul călătoriei veți învăța despre voi și despre modalitățile de a atinge anumite scopuri în viață. Călătoria se referă la creșterea ca indivizi și nu la prioritizări.
Învingeți-vă îndoielile
Învingeți îndoielile prin convingere. Acțiunea vindecă frica. Imaginația și gândirea vă determină realitatea viitoare.
“Puterea fiecăruia este, dincolo de orice, puterea de a crede în tine, adesea dincolo de orice abilitate latentă pe care ai fi demonstrat-o anterior. Mintea este angajatul. Corpul este pur și simplu mijlocul de a alerga mai repede, de a sări mai sus sau de a funcționa mai bine. Numai credința susținută și invincibilă în tine îți va permite să-ți menții integritatea și să-ți atingi scopurile pe care ți le-ai stabilit.” – Bruce Courtenay
Nu vă opriți pentru că nu ați mai făcut așa ceva. Dacă sunteți convinși că puteți face ceva, probabil că este adevărat.
Să nu rămâneți blocați în bălegar
Asta înseamnă să rămâneți concentrați. Odată începută călătoria mergeți pînă la capăt. Fiți curajoși. Luați în considerare trei factori importanți:
- Atracția – Concentrați-vă pe ceea ce vă doriți și mergeți hotărâți într-acolo. Urmați și expuneți o etică a muncii;
- Distracția – Trebuie să știți ce nu vă place și să vă îndepărtați;
- Reflexia – Evaluați obiectiv ce trebuie să schimbați pentru a ajunge sus.
Îmbrățișați problemele
Dacă nu aveți probleme, atunci scopurile voastre sunt meschine. Dacă ceea ce încercați să obțineți ar fi ușor, toată lumea ar face-o și nu ar mai fi nimic special. În final, victoriile vor fi cu atât mai plăcute datorită muncii depuse.
Conduceți mai degrabă decât să-i urmați pe alții
Dacă veți face ceea ce fac ceilalți, veți ajunge în același loc cu ei. Angajații de elită doresc să facă ceea ce majoritatea celorlalți nu vrea. Trebuie să-vă puneți o întrebare: faceți suficient pentru a vă menține pe linia de plutire sau investiți activ pentru a vă perfecționa?
Găsiți-vă susținători ai cauzei voastre
Trebuie să realizați că pentru a vă atinge culmea aveți nevoie de ajutor pe tot parcursul drumului. Aveți nevoie de îndrumare, îmbărbătare, resurse și poate chiar de cineva să vă lumineze calea. Trebuie să vă-nconjurați de oameni care cred în voi. Găsiți oamenii care să vă susțină.
Deși scopurile crează motivația, și formează atât motivul cât și stimulentul, munca pe care o depunem ne ajută să creștem. Cei mai buni angajați o știu, și investesc în ei înșiși pentru a se apropia pas cu pas de țintă.
În loc de concluzie
Se spune de multe ori că drumul contează mai mult decât destinația. După părerea mea, acest lucru este valabil doar pentru viață, care are o singură destinație. De aceea trebuie să ne facem această călătorie cât mai interesantă și să ne găsim permanent noi ținte sau culmi de atins.
Viața trebuie să fie până la capăt și în orice moment o aventură!
Articole complementare recomandate:
Dacă nu-ți prioritizezi singur viața, altcineva o va face!
Lecții de leadership de la Mandela
Impactul tehnologiilor digitale asupra managementului
Contractul pe durată nedeterminată este desuet pentru manageri
Dan ANGHEL
3:54 PM, July 2014
Va felicit pentru idei si pentru rationamentele facute !
Bogdan Buzdugan
10:24 AM, July 2014
Mulțumesc.