Blog

Blog
Câteva lucruri despre care nu s-ar crede că îi fac pe lideri mari

Comments (0) - Dezvoltare Personală

Câteva lucruri despre care nu s-ar crede că îi fac pe lideri mari

Dacă vreți să fiți niște lideri extraordinari care să atragă alți oameni asemenea vouă, în primul rând trebuie să găsiți acele calități de excepție în voi. Dar calitățile în leadership apar adesea ca un paradox, ambalate împreună cu contradicțiile lor. Iată, mai jos, câteva dintre trăsăturile surprinzătoare, dar importante, ale liderilor extraordinari, pe care, poate, le puteți adopta și voi.

Fiți puternici, dar vulnerabili

Un lider trebuie să fie puternic în convingerile sale, neclintit în privința valorilor și pasionat față de convingeri. El trebuie să fie, în același timp suficient de vulnerabil pentru a-și expune slăbiciunile și imperfecțiunile. Nu ne cultivăm punctele forte decât atunci când permitem părților celor mai vulnerabile ale sinelui să fie văzute și cunoscute.

Suflet sensibil și minte puternică

Leadershipul este o combinație de tărie și sensibilitate. Un mare lider combină o minte puternică cu un suflet sensibil. Nu faceți greșeala să luați un suflet sensibil drept slab la minte și nu confundați o minte puternică cu un suflet rece. Dacă vreți să excelați în afaceri și să treceți la un nivel superior de leadership, permiteți integrarea gândirii puternice cu sensibilitatea. În japoneză, caracterul (kanji) kokoro poate fi pronunțat și shin – un cuvânt care înseamnă în același timp suflet și minte. Această integrare trebuie să ne întregească și să ne aducă succesul.

Fiți gata să ajutați și să faceți pași înapoi

Liderii mari sunt plini de compasiune. Ei își doresc să ușureze suferința celorlalți. Folosesc adesea cuvinte ca „te înțeleg” și „vreau să te ajut”. Și, la fel de important, un lider trebuie să fie în stare să folosească un limbaj care denotă credința în ceilalți, cuvinte ca „eu cred în voi” și „puteți s-o faceți”. Aveți nevoie de ambele laturi, pentru că nu vreți să deveniți un facilitator sau un om care pune lucurile la punct, dar le răpește celorlalți forța pentru a face lucrurile să se întâmple.

Păstrați-vă mintea deschisă și fiți hotărâți

Liderii mari știu întotdeauna să asculte și să comunice. Sunt deschiși la opinii și gata să audă idei noi. Dar vine un moment în care trebuie să acționeze, să fie hotărâți și să facă pasul înainte, chiar dacă nu vor fi aplaudați.

Fiți respectuoși și sinceri

Leadershipul de calitate se dezvoltă din câștigarea și arătarea respectului, tratându-i pe ceilalți așa cum vă doriți să fiți tratați, vorbind cu oamenii așa cum vreți să vi se vorbească. În același timp, există și momente în care un lider trebuie să spună lucruri pe care oamenii nu-și doresc să le-audă. Pentru a fi sinceri este nevoie de curaj, dar până la urmă acest lucru implică poziții egale, mai ales atunci când se combină cu respectul.

Fiți flexibili și încăpățânați

Leadershipul cere flexibilitate și agilitate; liderii știu că schimbarea este inevitabilă și trebuie să știe cum să se miște în perioade în care totul se răstoarnă. Dar marii lideri sunt încăpățânață în privința lucrurilor importante – a face ceea ce trebuie, a fi etic, a conduce cu integritate și caracter.

Fiți mândri și modești

Ca multe alte lucruri, mândria poate fi pozitivă sau negativă. Vreți să vă mândriți cu oamenii voștri, modul în care muncesc și realizările lor, dar trebuie să vă temperați mândria prin modestie. Este nevoie de curaj pentru a fi un lider modest, dar este critic în crearea unui mediu în care angajații se simt incluși, remarcați și apreciați.

Leadershipul este o combinație extraordinară de contradicții ce se adaugă lucrurilor surprinzătoare care ne transformă în lideri importanți!

Alte articole interesante:

Cum să relaționați eficient pentru găsirea unui job

Cultivarea unei mentalități de antreprenor de succes

De ce au uneori dificultăți de integrare cei cu potențial

Leadership-ul nu este un joc al clonelor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *