Blog

Blog
Frumoasele sate alsaciene

Comments (0) - Franta, Turism

Frumoasele sate alsaciene

Satele despre care vă voi povesti azi sunt considerate cele mai frumoase sate din Alsacia și, poate, din întreaga Franță. Probabil ciocnirea culturilor, în această zonă de frontieră mult disputată între Franța și Germania, a produs această fuziune cu mediul și natura…

Obernai, mai mult orașel decât sat, este cea mai vizitată localitate din zona Rinului de Jos, după Strasbourg bineînțeles. Primăria, turnul cu ceas (beffroi), hala de grâu și drumul de rond pe zidurile de apărare sunt cele mai vizitate. Orașul este foarte animat, mai ales în timpul sărbătorilor de sfârșit de an.

În apropiere de Colmar se află Kaysersberg, un sat care nu trebuie ocolit, cu un centru remarcabil, cu mai multe clădiri istorice grupate în jurul bisericii. Și dacă tot treceți pe-acolo, nu ezitați să vă trageți sufletul pe podul fortificat…

Tot în apropriere de Colmar se află și Eguisheim, un sat magnific ale carui străduțe se înfășoară concentric în cercuri multicolore în jurul castelului.

Neuf-Brisach este un orășel înconjurat complet de fortificațiile ridicate de Vauban, care s-au păstrat intacte până-n ziua de azi, ceea ce-l transformă într-o locație unică în Europa și ne oferă o uimitoare călătorie în timp.

Betschdorf și Soufflenheim sunt un fel de Horezu ale Alsaciei. Situate în nordul Strasbourgului, nu departe de Haguenau, aceste sate încântătoare sunt renumite pentru atelierele lor de olărit. Și fiecare are specificul propriu, pentru că vasele din Soufflenheim erau destinate gătitului, iar cele din Betschdorf conservării alimentelor. Puteți cumpăra și astăzi, de la artizanii locali, vase de lut traditionale.

Hunspach a fost numit cel mai frumos sat din Franța și este situat „dincolo de pădure” (Outre-Fôret), în apropiere de Wissembourg. De o parte și de cealaltă a străzii centrale se ridică clădiri specific alsaciene, de culoare albă, pline de mușcate în floare. Ca element specific, unele dintre ele posedă ferestre din sticlă bombată, care le permite locatarilor să vadă în exterior fără a fi văzuți.

Seebach, satul vecin, merită și el să fie vizitat, mai ales în iulie, când are loc sărbătoarea populară Streisselhochzeit, care permite descoperirea patrimoniului cultural al satului. Atunci se deschid pentru vizitatori curțile caselor și are loc reconstituirea unei nunți țărănești traditionale.

Agățat pe panta unui deal, în mijlocul unei podgorii, Mittelbergheim este un sătuc plin de farmec, cu un caracter special. Aici nu veți găsi casele specifice alsaciene, ci clădiri în stilul renașterii de culoare roz, cu o remarcabilă unitate de stil.

Ribeauvillé și Riquewihr sunt două sate apropiate și absolut remarcabile. Totul este aici o încântare, de la casele specifice alsaciene („maison à colombages”), ferestrele înflorite, fântânile în stilul renașterii, porțile și fortificațiile medievale…

Toate aceste sate și orășele sunt de neratat, dacă treceți prin zonă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *