Blog

Blog
Redirecționarea unei părți a impozitului pe venit

Comments (0) - Politică

Redirecționarea unei părți a impozitului pe venit

Până pe 25 mai în fiecare au avem posibilitatea să redistribuim 3,5% din impozitul pe venit, pe care l-am dat la stat în anul anterior, pentru a ajuta o organizație neguvernamentală în încercarea ei de a face lucruri bune.

Sigur, dacă mai aveți niște bani disponibili la sfârșit de lună, îi puteți dirija tot timpul anului spre diferite fapte bune…

Firmele pot deasemenea dispune sponsorizări deductibile de până la 20% din impozitul pe profit. În ultima parte a anului trecut, guvernul, în disperarea sa de a mai strânge bani la buget, a mai redus aceste posibilități, dar nu a avut curajul să le desființeze. De exemplu, microîntreprinderile nu mai au voie să-și deducă sponsorizările din impozitul pe cifra de afaceri. Și nici pensionarii care plătesc impozit pe venitul din pensii nu mai pot redirija o parte a acestuia către ONG-uri.

Eu, împreună cu majoritatea colegilor mei, dirijez cei 3,5% către Asociația Română pentru Industria de Securitate – ARIS, o asociație profesională unde sunt membru. Dar mai contribui în fiecare lună, cu cât pot, deși mi-aș dori să pot mai mult, la Dăruiește Viață și către Vlad Voinea, care încearcă să strângă o sumă importantă de bani pentru a-i trata pe doi dintre copiii lui pentru o boală foarte grea.

Despre asociația Dăruiește Viață cred că a auzit toată lumea. Ei (mai corect poate ar fi ele, deoarece sunt două doamne care au fondat organizația) sunt cei care au reușit să construiască un nou spital pentru tratarea copiilor bolnavi de cancer în curtea spitalului Marie Curie din București. Acest spital, în ciuda bețelor în roate puse de autorități, în special de Ministerul Sănătății, tocmai a început să-și primească primii pacienți!

Dar, mai sunt multe alte cauze la care merită să contribuiți, în mătura posibilităților!

Una dintre acestea este Bookland Romania, o organizație care, împreună cu sponsorii ei, renovează școli în mediul rural, ajutând copiii de la țară să învețe în condiții cât mai apropiate de cele normale în secolul 21.

O altă cauză ar fi Autism Voice, care încearcă să ajute copiii cu autism să se înțeleagă, să se deschidă către lumea în care trăim și să se integreze în societate.

Valeriu Nicolae, prin fundația sa „Casa Bună”, ajută copiii din medii defavorizate, în special din Ferentari și Jilava, dar nu numai, să nu abandoneze școala prematur. Însă ajutorul poate consta, în afara meditațiilor și a taberelor, chiar și în alimente pentru ca acești copii să beneficieze de o alimentație corespunzătoare.

Valentina Secară, fondatoarea Acorns, organizează de asemenea în fiecare an conferințele pentru educație timpurie în cadrul cărora sute de educatori și învățători din întreaga țară sunt ajutați să-și perfecționeze metodele de către instructori din Marea Britanie.

Încă mai este timp până pe 25 mai să completați formularul 230 și cu ajutorul acestuia să dirijați aceste câteva picături dintr-un ocean (3,5% din impozitul pe venit) către cauzele care merită… Eu am enumerat doar câteva, dar există în țară mii de organizații care încearcă să ajute!

Și să nu ezitați nicio clipă să o faceți! Statul oricum nu e în stare să facă nimic bun și ne cheltuie pe prostii… Ori face totul la prețuri umflate ca să se poată îmbogăți tot felul de neica nimeni, care s-au ferit de muncă până când au ajuns pe posturi de decizie la stat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *