Blog

Blog
Guvernul viselor și al promisiunilor deșarte

Comments (0) - Politică

Guvernul viselor și al promisiunilor deșarte

Guvernul oportunistului Ciolacu, cel care a folosit fiecare noapte a cuțitelor lungi din partid pentru a se apropia de ciolan și uite că a reușit să-și înfigă colții în cel mai important ciolan din țărișoară, s-a instalat și a fost votat de Parlament pe repede înainte. Conține pe de o parte câteva nume noi, care nu spun mare lucru acum și, probabil, nici după ce nu vor mai fi pe poziție. Pe de altă parte are câțiva dinozauri reciclați. De exemplu Câciu, care după ce a creat un buget pe 2023 bazat pe vise în privința veniturilor rezultând faimosul elefant de 20-30 de miliarde de la guvern, a fost trimis să pună pe butuci și fondurile europene. La fel doamnei Turcan, care nu s-a remarcat prin nimic bun cât a fost la Ministerul Muncii și în general de o viață de când e în politică, i s-a descoperit acum deschiderea culturală… Probabil știe să silabisească mai bine decât ceilalți candidați și în acest fel, pe lângă ei, a părut un om de știință…

În rest, programul de guvernare este creat după chipul și obiceiurile celui care conduce guvernul. Nu are nicio legătură cu realitatea fiind doar o înșiruire de promisiuni deșarte și populiste, fără mari șanse de a fi realizate. Sau, dacă vor fi realizate vor aduce daune majore economiei, cu care șeful guvernului oricum nu are nicio legătură. El s-a „plictisit” de afaceri încă din tinerețe și s-a transformat mai întâi într-o căpușă a bugetului local, apoi a promovat la nivel național. Nu se vorbește nicăieri în programul de guvernare, așa cum a remarcat USR-ul, despre scăderea cheltuielilor statului. Iar eu când mă gândesc la scăderea acestor cheltuieli mă refer în special la cele cu salariile funcționarilor la nivel central și local, la dispariția pensiilor speciale, la dimensionarea bugetelor locale strict la nivelul încasărilor, fără a mai primi alți bani de la bugetul centralizat al statului. Și aș mai vrea să văd, de asemenea, un plan de reducere a numărului funcționarilor publici, la toate nivelurile, în următorul deceniu, la mai puțin de 500.000.

În privința pensiilor speciale, ele trebuie să dispară complet. Toată lumea iese la pensie la 65 de ani, iar pensia se calculează pe baza veniturilor realizate de-a lungul istoriei sale profesionale. Pentru cei care trebuie să-și schimbe profesia, pentru că nu o mai pot practica de la o vârstă încolo, e simplu – primesc niște compensații și își caută de lucru până când ajung la vârsta de pensionare. Iar pensiile speciale aflate în plată acum, trebuie să fie înghețate la nivelul actual, astfel încât măcar să nu mai crească până la decesul beneficiarului. Iar în cazul în care cineva solicită drepturi de pensie de urmaș, acestea vor fi calculate pentru pensia normală, bazată pe contributivitate, la care respectivul ar fi avut dreptul.

Și ne mai așteptăm la o avalanșă de ordonanțe de urgență, pentru că numai așa știe PSD-ul să guverneze. Și la măsuri contra investitorilor, antreprenorilor și mediului de afaceri în general, pentru că nu te poți astepta la nimic bun (nu-i așa?) de la oameni pe care-i plictisești…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *