Blog

Blog
Moduri prin care șefii alunecoși își pot sabota performerii de top

Comments (0) - Uncategorized

Moduri prin care șefii alunecoși își pot sabota performerii de top

Ierarhia tradițională dintr-o organizație este departe de a fi perfectă. Veștile din prima linie, de exemplu, ajung arareori intacte la vârful organizației, pentru că supervizorilor și managerilor le este frică să-i spună șefului ceea ce, cred ei, acesta nu și-ar dori să audă.

Frica curge prin organizație și oamenii se precipită să facă ce le spune managerul lor pentru că vor să-și păstreze locurile de muncă. Și de aici apar multe probleme.

Managerii slabi sunt ușor de găsit și este simplu să vă dați seama de ce. Persoana care-și face șeful fericit în fiecare zi este adesea prima alegere a managerului când vine vorba despre o promovare. Cei care laudă și pupă partea din dos ajung să fie promovați ca manageri și ciclul continuă.

Un manager groaznic poate fi un mare profesor, dar lecțiile vor fi de tipul: „Acum știu ce să nu fac atunci când voi ajunge manager.”

Da, lecțiile unui manager slab s-ar putea să nu fie plăcute, însă sunt puternice. Managerii slabi sunt oameni cărora le este frică. Ei nu au curajul să spună adevărul la locul de muncă. Ei îi spun managerului lor ceea ce acesta vrea să audă. Și își folosesc frica pentru a-și conduce echipele, în locul încrederii. Ei nu au destulă încredere în ei înșiși pentru a avea în alții. Încercăm să ne pară rău pentru ei, dar e greu să-ți pară rău pentru cineva care îți face viața mizerabilă în fiecare zi de muncă!

Pentru că beneficiază de faptul că vă faceți treaba, de ce ar încerca un manager să vă țină pe loc? O va face dacă îi este teamă că unul dintre membrii echipei sale l-ar putea eclipsa. O va face atunci când va dori să scape de voi datorită întrebărilor și propunerilor care-i amenință sentimentul de putere. Iată mai jos câteva modalități prin care managerii alunecoși vor încerca să vă saboteze munca și să vă împiedice să aveți succes.

Vă dau un proiect prost definit fără obiective clare și nu vă acordă niciun fel de resurse pentru finalizarea lui

N-are rost să vă aruncați într-un proiect ambițios atunci când știți că nu aveți clare drumul și obiectivele pentru a face o treabă bună. Vă puteți doar simți prost sau să vă puneți sub o lumină proastă. Trebuie să vorbiți, chiar dacă prin asta ridicați problema lipsei de suport din partea managerului în fața altcuiva.

De ce să măriți prăpastia în care sunteți deja? Managerilor slabi le place să pună oamenii buni, capabili în situații imposibile. Nu vă faceți părtași acestei mișcări injuste!

Vă schimbă în mod constant prioritățile pentru a nu duce nimic la bun sfârșit

Un prieten de-al meu avea problema asta la o companie din domeniul energetic. Șeful lui îi schimba prioritățile în fiecare săptămână, iar rezultatul a fost că la sfârșitul trimestrului nu a avut nimic de arătat pentru a-și justifica eforturile. Și a început să-și caute de lucru pe tăcute. A avut însă norocul să fie remarcat de un vicepreședinte care avea nevoie de ajutor și care i-a oferit o nouă poziție în companie. Și acesta i-a spus: „Știu că nu erai fericit cu vechiul tău job, dar toți cei din echipa de conducere și-au dat seama că erai un om pe care nu voiau să-l piardă. Ți-am apreciat răbdarea în privința acestei situații, până când am putut s-o rezolvăm.”

Bineînțeles că fostul său șef nu mai e în acea companie…

Alte articole:

Cauze ale eșecului în căutarea unui loc de muncă pe care trebuie să le eliminați

Cum evaluați brandul de angajator

Greșeli de corectat urgent în căutarea unui job

Managementul critic și alte moduri de a demotiva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *