Blog

Blog
3 calități și trăsături pe care trebuie să le aibă orice lider

Comments (0) - Dezvoltare Personală

3 calități și trăsături pe care trebuie să le aibă orice lider

Chiar dacă există diferite definiții date de programarea neuro-lingvistică sau alte filozofii pentru cuvântul „lider”, voi sunteți cei care trebuie să vă puneți următoarele întrebări dacă vreți cu adevărat să deveniți lideri buni: „Ce transformă un lider într-un lider bun? Ce califică o persoană pentru a-i dirija pe alții? Care sunt capacitățile unei persoane care exercită o putere de convingere și o influență asupra celorlalți?”

Dați un răspuns scris acestor întrebări. Eu aș vrea să sugerez doar trei calități de care aveți nevoie pentru a crea situații din care din care să câștige mai multă lume, să conduceți cu sufletul și să înfluențați oamenii cu integritate.

Autenticitatea

Se vorbește atât de mult despre ea încât totul pare să fi devenit complet lipsit chiar de autenticitate. Dar acesta este gradul în care sunteți sinceri cu voi înșivă, cu propria personalitate, cu spiritul și caracterul, în ciuda tuturor presiunilor. Înseamnă să intrați în acțiune așa cum sunteți, fără nicio mască sau postură. Așa că începeți prin a vă pune două întrebări: „Port cumva vreo mască la serviciu?” (Și aici nu mă refer bineînțeles la cele pe care trebuie să le purtăm pentru a ne proteja de COVID.) Oamenii poartă în general măști din două motive: pentru a se proteja sau pentru a deveni ceea ce nu sunt în viața de zi cu zi. Oamenii poartă o mască permanentă la biserică, în mașină, la diverse întâlniri sociale. Iar dacă credeți că și voi purtați o mască, atunci mai puneți o întrebare ajutătoare: „De ce îmi este frică?”

Integritatea

Atunci când acționați cu integritate, acționați în mod consistent conform unor principii. Acționați și reacționați conform propriilor criterii sau principii și nu doar conform unor stări emoționale. Puteți spune că sunteți integru atunci când toate convingerile și faptele se bazează pa același set de valori de bază. Deși valorile se pot schimba în timp, consistența lor, una față de alta, și cu acțiunile dumneavoastră vă determină nivelul de integritate. Pur și simplu, a fi la fel de buni ca și cuvintele voastre, impecabil de onești și cu mintea deschisă.

Congruența

Congruența este percepută ca sinceritate sau evidență. Atunci când sunteți congruenți, intern și extern, spuneți ceea ce credeți și faceți ceea ce spuneți. O altă definiție a congruenței poate fi extrasă din lurările Virginiei Satir – psihoterapeut din grupul care a fondat Școala de la Palo Alto și din lucrările căreia s-au inspirat creatorii NLP-ului – este echilibrul dintre sine, ceilalți și contextul în care sunteți. Cu alte cuvinte, congruența înseamnă aplicarea principiilor proprii asupra voastră în așa fel încât să faceți ceea ce spuneți.

Autenticitatea, integritatea și congruența sunt calități esențiale pentru un bun lider. Sunt acțiunile voastre conforme cu aceste principii?

Articole complementare:

Vor transforma freelancer-ii economia?

Interviul de recrutare – cum să discuți despre un șef rău

Știința transformărilor organizaționale

Sfaturi inedite pentru găsirea unui job

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *