Blog

Blog
7 caracteristici ale unui bun lider

Comments (0) - Uncategorized

7 caracteristici ale unui bun lider

Chiar dacă un lider bun poate fi învățat și se poate dezvolta, cred în continuare că anumiți oameni au abilități naturale de leadership. Unii chiar au caracteristici personale care le permit să fie lideri fără a învăța despre asta.

Dar care sunt aceste caracteristici? Hai să luăm la rând fiecare din aceste atribute:

  • Un lider bun este o persoană în care ceilalți pot avea încredere. Ei au un caracter bun și sunt cinstiți și integri. Conduc prin exemplu și își câștigă dreptul de a fi lideri. Acest lucru este evident mai ales în armată, atunci când generali de rang înalt au avansat de la simpli comandanți de pluton până la conducerea diviziilor.
  • Un lider bun are încredere în propriile abilități. Pentru a conduce un grup, liderii trebuie să-și arate încrederea și capacitatea de a fixa direcția. Ei inspiră încredere celorlalți și îi împing să facă tot ce este mai bine pentru echipă.
  • Un lider bun este pasionat de munca lui. Adesea chiar li se cere să fie entuziaști și să-i motiveze pe ceilalți. Fără pasiunea pentru munca lor, este dificil să-i motiveze pe ceilalți să facă la fel. Un lider bun conduce prin exemplu și este gata să facă și treburile murdare.
  • Un lider bun trebuie să facă ordine în haos. De multe ori oamenii privesc către lideri pentru o direcție, mai ales în vremuri nesigure, pline de incertitudini. Ei vor să fie asigurați și să se simtă în siguranță, iar liderii trebuie să arate hotărîre și o atitudine pozitivă.
  • Un lider bun se luptă pentru ceea ce e mai bun. Ei nu vor să fie pe locul doi sau trei. Ei își mențin standardele înalte în munca lor și îi inspiră pe ceilalți să facă la fel.
  • Un lider bun este capabil de o gândire analitică, păstrând în același timp rezultatul în minte. Ei păstrează în minte imaginea de ansamblu în timp ce o împart în etape mai mici pentru ca ceilalți să le poată realiza. Și trebuie să fie capabili să măsoare progresul care s-a făcut.
  • Ei bine, un lider trebuie să-și păstreze calmul chiar și în fața incertitudinii. Ceilalți se vor uita la el pentru a se asigura în momentele dificile. El trebuie să fie hotărât și să-și ducă deciziile până la capăt.

Alte articole care s-ar putea să vă placă:

Cum vă captivați publicul și îl faceți să participe în cadrul unei ședințe

Cum să vă motivaţi stilul de leadership pentru succes

Metode neconvenționale, dar foarte eficiente pentru găsirea unui job

Ce factori ar trebui să conțină o strategie a schimbării?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *