Lista abilităților necesare unui nou lider
Atunci când sunteți promovați pe o poziție de leadership nu e simplu. Există o doză de incertitudine la instalarea pe orice post. Un lider trebuie să verifice munca altora și să organizeze munca în echipă fără niciun fel de discriminare. Trebuie să-i cereți șefului vostru să vă furnizeze anumite instrumente pentru a învăța rapid și a avea succes pe această nouă poziție.
Există bineînțeles cursuri disponibile de leadership. Dacă aveți timp, trebuie să participați la aceste cursuri. Poate că ar trebui să participați chiar înainte de a ajunge pe o asemenea poziție, pentru că lucrurile trebuie învățate atunci când nu ai sau nu ai încă nevoie de ele. Ceva de genul cu făcutul saniei vara și carului iarna…
Trebuie să vă simțiți încrezători. Cursurile vă vor învăța cum să evitați discriminarea. Și mai ales acum, au apărut nenumărate cursuri online. Dar trebuie să căutați unul care vă ajută cu următoarele abilități prin programa adoptată:
- Trebuie să fiți capabili să remarcați performanțele tuturor lucrătorilor fără niciun fel de idee preconcepută. Acest lucru va crește eficiența.
- Ar trebui să fiți în stare să țineți un jurnal referitor la cei cu performanșe slabe. În acest fel îi veți putea selecta pe cei mai buni.
- Dezvoltarea competențelor implică și dezvoltarea în timp a abilităților de leadership. Este o necesitate, altfel nu veți fi capabili să învățați tehnici noi.
- Trebuie să evaluați performanța subordonaților. Trebuie să învățați să furnizați un feedback și multe alte lucruri în timpul cursurilor de leadership.
- Trebuie să fiți capabili să rezolvați conflictele fără a lua partea nimănui. Va fi de ajutor și pentru organizație, dar și pentru succesul vostru ca lideri.
- Feedbackul este un factor important. Trebuie să învățați să urmăriți comportamentele lucrătorilor pentru a oferi un feedback potrivit.
- Trebuie să alegeți ceea ce este potrivit să delegați, astfel încât angajații să crească și să producă mai mult și mai eficient.
- Trebuie să mențineți disciplina. Aceasta menține pozitivitatea în mediul de lucru. Și nu trebuie să ia o formă punitivă.
- Trebuie să lăudați munca bine făcută. Îi va inspira pe colegi să muncească mai mult. Ei vă vor respecta și vor munci chiar și în lipsa voastră.
- Trebuie să vă construiți echipa cu oameni cinstiți și muncitori pentru a avea succes.
- Există o ierarhie deasupra voastră. Trebuie să reușiți să comunicați cu șefii așa cum trebuie.
- Dacă primiți o plângere referitoare la un angajat, trebuie să faceți investigații complete înainte de a lua orice măsură.
Cam asta este ceea ce trebuie să învățați în primul rând, când urcați pentru prima oară pe scara ierarhică. Și nu uitați să lăudați în public, dar să-i certați între patru ochi…
Alte articole pe care poate le-ați ratat:
Cum să vă recunoaşteţi greşelile în faţa şefului
De ce femeile sunt mai puțin îndrăznețe în management