Blog

Blog
Competențe sau convingeri – care contează mai mult în afaceri?

Comments (0) - Uncategorized

Competențe sau convingeri – care contează mai mult în afaceri?

Competențe sau convingeri? Ar putea fi un alt exemplu al dilemei străvechi a „oului sau a găinii”. Iar eu am tendința de a mă alinia cu convingerile…

Mi-au plăcut întotdeauna vulturii, plutind grațios, părând stăpânii cerului albastru. De cele mai multe ori… Dar într-o zi când urmăream o pereche de vulturi rotindu-se pe cer, minunându-mă de grația și puterea lor, am observat niște păsări mai mici, care vânau.

Acestea se roteau rapid în cercuri și plonjau spre capul vulturilor, doar pentru a porni într-un alt cerc urmat de un nou plonjon. Mereu și mereu. Vulturii manevrau pentru a scăpa de atacul păsărelelor. Și încet, încet se îndepărtau dispărând în depărtare. Păsărelele s-au întors atunci liniștite la cuiburile lor și la ouăle sau puii lor.

Oare ce se întâmplase? Pentru că erau mai mici și mai agile decât vulturii și se puteau poziționa mai ușor pentru atac, autoîncrederea lor era mai puternică. Și pentru că erau mai puțin fragile decât vulturii și nu le era frică să se rănească, pentru că erau mai rapide și se puteau retrage mai ușor dacă era nevoie, încrederea păsărelelor era mai mare. Și pentru că și nevoia lor era mai mare, au reușit.

Nu spun că nu sunt importante competențele. Dacă acele păsărele nu știau să zboare sau nu știau să-și folosească avantajele fizice, n-ar fi reușit. Dar cred că factorii decisivi au fost autoîncrederea născută din abilități și cunoașterea avantajelor pe care le aveau, dar și din nevoia derivată din instinctul protejării puilor.

Cum traducem toate astea în afaceri? Trebuie să fii înfometat pentru a reuși, trebuie să fii încrezătorcă o vei face și trebuie să ai abilitățilepentru a aplica aceste lucruri cu convingere.

Nimeni nu s-a născut gata competent în business. A fi milionar nu e ceva genetic. Citiți tot ce vă cade sub ochi, găsiți pe cineva care a fost acolo și urmați-l ca lider; găsiți o companie, un program sau un sistem etic care mai și funcționează. Și țineți-vă de toate astea ca și cum viața voastră depinde de asta. Pentru că așa și este…

Alte articole:

Vi se potrivește coaching-ul?

Tactici pentru dominarea stresului

Lideri și manageri învățați să îmbrățișați

Deveniți coach-ul propriei schimbări profesionale în 5 etape

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *