Blog

Blog
5 capcane obișnuite de evitat în realizarea schimbării

Comments (0) - Dezvoltare Personală

5 capcane obișnuite de evitat în realizarea schimbării

Dacă sunteți lideri într-o organizație acum există un  nivel ridicat de probabilitate să fiți obligați să faceți față unui anumit număr de provocări. Zi după zi auzim despre afaceri din toată lumea care trebuie să se schimbe. Dar, așa cum drumul spre iad este presărat cu bune intenții, cel către succes este plin de capcane.

Eșecul în recunoașterea nevoii de schimbare

Puneți probabil destul de mult suflet în organizație, în îndeplinirea funcției sau în conducerea echipei. Probabil considerați că faceți o treabă excelentă în aceste circumstanțe foarte solicitante. Pe de altă parte, nu cumva vă păcăliți singuri în privința situației actuale? Ce vă spun performanțele dumneavoastră și rezultatele și ce e cu adevărat în regulă?

Dacă sunteți lideri cu adevărat, trebuie să fiți în stare să recunoașteți nevoia de schimbare, pentru că acesta este primul pas pentru a o face să se întâmple.

A vă concentra pe auto-conservare

Dacă sunteți lideri și lucrurile nu merg așa de bine, stați cu sabia lui Damocles deasupra capului. Pachetul de beneficii nu vine fără riscuri. Iar liderii adevărați știu asta și își dedică timpul și energia pe obținerea rezultatelor. Cei mai puțin eficienți, pe de altă parte, se concentrează pe supraviețuire și conservarea a ceea ce au.

Voi în ce tabără vă aflați?

Încercarea de a face totul singur

Sunteți foarte competenți, pentru că altfel nu v-ați afla în roluri de leadership. Și totuși, oricât de buni ați fi, aveți puncte forte și altele mai slabe. Liderii buni știu ce fac cel mai bine și adună în jurul lor oameni cu diferite competențe și abilități, pentru a face lucrurile la care ei nu sunt atât de buni. Construiesc echipe cu oameni capabili, care îi ajută să obțină rezultatele, în loc să facă totul singuri.

A impune în loc să implicați

Ca lideri, puteți stabili o viziune a locului unde vreți să duceți organizația ori să o transformați atunci când se zbate. În acelați timp trebuie să recunoașteți că este vital ca oamenii să se implice, dacă vreți ca ceva să se întâmple. Singura modalitate pentru a duce schimbarea la bun sfârșit este să-i aduceți pe oameni la bord. Dacă nu veți face asta nu se va întâmpla nimic, niciodată.

A face mici cârpeli

Vor fi întotdeauna momente în care va trebui să luați decizii rapide și să acționați la fel de rapid pentru rezolvarea unei probleme presante. Pe de altă parte, dacă trebuie să faceți schimbări care vor avea ca rezultat îmbunătățiri pe termen lung, trebuie să rezistați tentației micilor cârpeli. Prin natura lor, cârpelile doar maschează problemele în loc să le rezolve ori să atace adevăratele provocări.

A rămâne încremenite nu este cu adevărat o opțiune pentru multe organizații, mai ales acum. Deci ce schimbări trebuie să faceți în organizațiile voastre și la ce capcane trebuie să fiți atenți?

Alte articole complementare:

Management în stil chinezesc, conform celor 5 cicluri

Ședințe – câștigați în productivitate cu metoda TOPP

Cum să vă diferențiați în timpul interviurilor de recrutare

7 motive ale eșecului în interviul de recrutare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *