Blog

Blog
Cum să oferiți un feedback eficient

Comments (0) - Uncategorized

Cum să oferiți un feedback eficient

Una dintre zonele în care managerii primesc cele mai multe critici se referă la faptul că nu oferă angajaților un feedback regulat și util. Și pot exista o mulțime de motive care fac ca acest feedback să nu fie asigurat în mod regulat, ca de exemplu:

  • Managerul este prea concentrat asupra sarcinilor;
  • Managerul nu a primit el însuși cu adevărat un feedback, așa că nu-i recunoaște valoarea;
  • Managerul pur și simplu nu se oprește destul asupra managementului.

Dar fiind conștienți de valoarea feedbackului, care sunt de fapt cele mai bune sfaturi pentru oferirea lui?

Transformați-l într-o rutină

Una dintre modalitățile cele mai simple de a vă asigura că oferiți un feedback efectiv este să-l faceți să devină ceva ce faceți din obișnuință. Așezați-l în programul vostru și obișnuiți-vă să căutați lucruri pentru care să oferiți feedback.

Fiți specifici

Ori de câte ori oferiți acest feedback, scopul este să fiți cât mai specifici posibil. Adesea oamenii spun doar că a fost bine. Sigur, e frumos să auzi asta, dar nu e foarte util. Pe de altă parte, dacă puteți evidenția anumite lucruri despre acțiunea sau comportamentul specific care au fost bune, cel care primește feedbackul poate folosi acest lucru ca pe un punct forte pe viitor.

Cunoașterea preferințelor celui care primește feedbackul

Oamenii din echipă au preferințe diferite și o parte din treaba unui manager este de a-i cunoaște și de a răspunde acestora în mod corespunzător. De exemplu, unii vor aprecia un mesaj pe mail; alții vor aprecia mai mult dacă sunt lăudați verbal în fața întregii echipe, iar alții vor aprecia laudele într-o întâlnire unu la unu.

Fiți autentici

Este foarte important să spuneți ceva din suflet în loc să jucați un rol. Oamenii vor vedea dincolo de actor și vor lua mai puțin în seamă feedbackul.

Tratați toate aspectele unui feedback

Sunt șanse să furnizați un feedback pozitiv majorității oamenilor aproape permanent. Vor fi însă și situații în care va trebui să gestionați un feedback negativ. Este important să fiți gata să faceți față treburilor neplăcute, așa cum sunteți cu cele plăcute.

Feedbackul poate fi o sursă imensă de motivare și de dezvoltare personală pentru membrii echipei. Voi ce ar trebui să faceți diferit pentru a oferi un feedback mai eficient?

Alte articole care poate v-au scăpat:

Emailuri – 5 erori de evitat pentru a fi citiți

Crearea propriei întreprinderi – cum să importați o idee din SUA

Inteligență emoțională – 5 atuuri de exploatat pentru un bun director

5 chei pentru a deveni lideri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *