Blog

Blog
Cum cereți o mărire de salariu

Comments (0) - Uncategorized

Cum cereți o mărire de salariu

Înainte de o întâlnire cu șeful dumneavoastră este important să vă recapitulați realizările și succesele în companie. Gândiți-vă la ceea ce vă va cere șeful și la modul în care puteți răspunde cererilor sale. Și pregătiți-vă răspunsurile dinainte.

Pregătiți-vă pentru alternative. Întrebați-vă, „Și dacă mă refuză?” Gândiți-vă dacă în acest caz veți fi atât de nefericiți încât să doriți să vă schimbați jobul, dacă nu răspunde cererilor voastre și nu vă mărește salariul. Poate că veți fi totuși mulțumiți, dacă angajatorul vă va oferi o mașină de companie, în loc de un salariu mai mare sau vă oferă o altă alternativă.

Luați în considerare dacă este momentul potrivit pentru a cere o mărire, în termeni de calitate a muncii pe care o depuneți și ținând cont de situația companiei pentru care lucrați. Nu fiți nerăbdători, nu vă opriți șeful pe holuri pentru a-i spune ce aveți pe suflet. Cereți-i cu calm o întrevedere între patru ochi.

În timpul primului interviu prezentați-i calitățile voastre. Este important să-i dovediți angajatorului că sunteți vizibil implicați și contribuiți la succesul companiei. Fiți convingători. Este important să credeți puternic în voi, pentru că este singurul mod în care vă puteți convinge șeful că sunteți angajatul care merită o mărire.

Nu săriți calul cu cererile. Fiți realiști și aveți grijă să nu vă exagerați importanța. Nu negociați totul și nimic! Negociați aspectele care au o importanță reală pentru voi. Acest lucru va reduce tensiunea și va facilita discuțiile pentru obținerea unei înțelegeri satisfăcătoare pentru ambele părți. Chiar dacă vedeți de la început că șeful este satisfăcut de rezultatele voastre și că este posibil să vă accepte cererile, rămâneți cu picioarele pe pământ. Interesați-vă referitor la condițiile de muncă ale angajaților cu profesia voastră din alte companii și în același timp țineți minte posibilitățile din compania voastră.

Dincolo de expunerea realizărilor voastre, este util în cadrul aceleiași întâlniri să sugerați noi proiecte la care puteți contribuiți și să vă descrieți rolul în implementarea lor, oferind o viziune cât mai concretă a viitoarelor progrese și cum vor contribui ele la dezvoltarea companiei.

Arătați-i angajatorului aprecierea voastră față de el și față de ce a investit compania în voi până în acel moment. Este important să-i arătați că nu vă motivează doar banii.

Ascultați și partea cealaltă. E una dintre cele mai importante reguli ale negocierii. Partea opusă are și ea cererile sale. Pentru a înțelege ce vrea cealată parte și de ce, trebuie să puneți întrebări și să ascultați cu atenție motivele. Numai atunci când înțelegeți ce este important pentru ceilalți veți fi capabili să concluzionați negocierile în așa fel încât fiecare să primească lucrurile importante pe care și le dorește. Înainte de a căuta să obțineți o mărire este de asemenea important să vă gândiți la ceea ce vrea șeful vostru și să începeți să vă pregătiți pentru asta. Totuși, nu vă puteți baza doar pe aceste presupuneri, pentru că ele pot fi greșite și adesea sunt surse eronate. De aceea, presupunerile trebuie verificate ascultându-vă interlocutorul cu grijă și evaluându-i nevoile.

Fiți siguri în privința cererilor voastre. Determinați ce vreți cu adevărat și fiți siguri de asta. Dacă nu sunteți siguri că meritați ceea ce vă doriți sau că există suficiente motive pentru a obține acest lucru în cadrul firmei, veți fi niște negociatori slabi.

Nu sunteți acolo pentru a vă certa. Expuneți clar și specific ceea ce este important pentru voi, fără ocolișuri, dar politicos și corect. Aminitiți-vă că voi și angajatorul nu trebuie să fiți pe poziții opuse, mai ales dacă este vorba de o companie în care vă vedeți lucrând pe termen lung. Succesul vostru trebuie să fie al companiei și viceversa.

Nu insistați pentru un răspuns imediat. Dacă angajatorul v-a spus că vă va informa mai târziu, respectați acest lucru. Dacă este urgent pentru voi, cereți-i o primă estimare a momentului în care veți primi răspunsul. Dacă nu primiți răspunsul la momentul stabilit, solicitați o nouă întîlnire și întrebați despre rezultatul negocierilor.

Alte articole pe care poate le-ați ratat:

Contractul pe durată nedeterminată este desuet pentru manageri

Comportamente nepotrivite pentru un lider

Cauzele adânci ale leadership-ului de slabă calitate

Cum să impresionați pe oricine în mai puțin de 30 de secunde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *