Blog

Blog
Cele 10 porunci ale încrederii conform lui Hervé Serieyx

Comments (0) - Uncategorized

Cele 10 porunci ale încrederii conform lui Hervé Serieyx

„Încrederea se câștigă picătură cu picătură și se pierde cu litrii,” screia filozoful Jean-Paul Sartre. Este maxima pe care ne-o amintește Hervé Serieyx autor a numeroase lucrări despre încredere în management. El ne oferă cele 10 porunci ale managementului prin încredere.

Direcția

Pentru a avea colaboratgori care au încredere, trebuie în mod constant să le reamintiți direcția, viziunea, proiectul, ambiția… În acest domeniu este mai bine să faceți prea mult decât prea puțin. Pentru că direcția, într-o întreprindere, desemnează ceea ce se încearcă să se facă…

Coerența

„Trebuie să spunem ce facem și să facem ce spunem.” Doar în acest cadru, acțiunile fiecăruia vor fi vizibile sau lizibile.

Cooperarea

Adică să muncim cu alții în întreprindere, dar și între întreprinderi…

Competența

Într-o societate a cunoștințelor, întreprinderea de azi are nevoie de oameni, adică de persoane capabile de aprofundarea propriului profesionalism, lărgindu-și în același timp competențele.

Comunicarea

Dar, dar una reală! Cea care-i împinge pe directori să alerge în întâmpinarea contactului cu colaboratorii „pentru a simți atmosfera”, pentru a vedea cu adevărat ce se întâmplă.

Creativitatea

Trebuie să lăsați să vină ideile celorlalți. „Când reducem persoanele la ceea ce așteptăm de la ele, aceste persoane fac doar ceea ce așteptăm de la ele… și nimic în plus.” Ori, în ziua de azi, nu mai e suficient…

Convivialitatea

Nu e ceva simplu. Este un plus de suflet, dar este acel nimic care face totul. A-ți face plăcere să mergi la muncă este totul, dar nu este un lux.

Contractul social

Acesta este important mai ales cu tinerii care sosesc în întreprindere și adesea destabilizează echilibrele. Trebuie să vă convingeți că tinerii nu sunt ca noi, că nu sunt o imagine a noastră din tinerețe. Ei sunt fundamental diferiți și trebuie, în consecință, să le reamintiți regulile jocului.

Schimbarea

Schimbarea este regula și stabilitatea excepției. Trebuie să acceptați acest lucru și să vedeți în schimbare o sursă de oportunități.

Curajul

În special al celui care se blochează, cade și se ridică din nou. Curajul și în fața încrederii trădate. Curajul de a se analiza singur și de a-și recunoaște greșelile. Pentru că acesta „nu înseamnă absența fricii, ci înțelegerea că există lucuri mai importante decât aceasta.”

Alte articole:

Rezolvarea blocajelor în relaţiile profesionale interpersonale

Secrete simple ale angajaților care reușesc

Cum vă deconectați în vacanță fără a ieși complet din circuit

Integrarea aportului lui Mintzberg şi al şcolii de la Palo Alto în intervenţiile sistemice în organizaţii

Cultură și competitivitate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *