Blog

Blog
Ce face un șef excepțional?

Comments (0) - Dezvoltare Personală

Ce face un șef excepțional?

Alegerea șefului potrivit este o decizie incredibil de puternică. Atunci când alegeți o companie, alegeți o cultură organizațională care vă va influența viața personală, atunci când alegeți un șef, vă alegeți o experiență care vă va influența drumul propriei cariere. Unul dintre puținii factori pe care-i cântărește candidatul este alegerea șefului potrivit. O slujbă de vis include nu numai o companie extraordinară în care să lucrezi, ci și colegi buni și un șef cu influență. Unii șefi sunt buni, alții sunt răi și chiar dacă s-ar putea să nu conteze de la început, acest lucru va deveni vizibil acolo unde contează cel mai mult – în inimile și mințile oamenilor pe care-i conduc. Cei mai greu de uitat sunt cei cu câteva trăsături ieșite din comun, care-i fac niște șefi deosebit de buni.

Crede în voi

Un șef bun vă va arăta cum să vă atingeți scopul. Ei vor avea așteptări mari de la ei și de la ceilalți. Indiferent prin ce treceți, un șef bun va rămâne optimist și va avea încredere în voi, iar acest lucru va face munca mai ușoară indiferent de provocări.

Acordă merite

O vorbă bună înseamnă mult. Un șef care știe să influențeze se va asigura că angajații primesc recunoașterea pe care o merită. Ei vor acorda meritele atunci când este cazul și se vor asigura că angajații primesc recunoașterea la momentul potrivit.

Încurajează creșterea

Într-o lume ideală, un șef nu scrie doar evaluări de performanță sau petrece timp în discuții individuale cu voi. În loc de asta, ei vă dau posibilitatea de a dobândi noi competențe și experiența de care aveți nevoie pentru a impacta graficul carierei. Ei caută oportunități care vi se potrivesc pentru a vă extinde talentul și aspirațiile. Un șef excepțional va fi cel care vă va scrie o referință deosebită pentru următorul șef sau o scrisoare de suport atunci când începeți propria aventură antreprenorială.

Mentor

Un șef excepțional vă va conduce pe calea asumării. Ei vă fac să simțiți că munca voastră va avea impact în organizație, în loc să-i facă doar pe ei să arate bine. Ei îi salvează pe angajații care se zbat și împărtășesc cu ei un simț al valorii personale și al scopului. Șefii buni nu sunt amintiți doar pentru realizările lor, ci și pentru că au fost mentori pentru colegii lor, atât la nivel personal, cât și profesional.

Promovează echilibrul între muncă și viață

Permițând angajaților să fie împăcați cu munca și viața lor personală, să-și găsească un echilibru, nu numai că-i fac pe aceștia să se simtă valoroși, dar promovează modestia și umanismul, ceea ce este inspirațional.

Alte articole interesante:

CV-ul – inamicul nostru

În 2030 liderii vor avea doar colaboratori, asociați și aliați

Sunteți candidații potriviți pentru un startup?

Iertarea celui care concediază

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *