Blog

Blog
La ce se uită un recrutor în candidatura dumneavoastră

Comments (0) - Uncategorized

La ce se uită un recrutor în candidatura dumneavoastră

A căuta un job după 10 ani sau mai mult de activitate ori pur și simplu pentru prima oară vă pune față-n față cu noi provocări, începând cu maniera în care o faceți, care se schimbă. Cu siguranță, întreprinderile caută mereu talente și competențe, dar alegerea lor se face în mod diferit, ceea ce dă o țintă dificil de atins în măsura în care ea se schimbă adesea. Pentru a vă ajuta să vă accelerați căutarea, iată tendințele remarcate la recrutori, din care vă puteți inspira, punctele pe care nu prea le mai privesc, ca și cele pe care le urmăresc în continuare.

Scrisoarea de intenție

În ultimii ani, mai ales cu punerile în contact realizate prin intermediul rețelelor sociale, scrisoarea de intenție a devenit pentru unii obsoletă. Numărul de candidaturi care trebuie studiate îi face pe recrutori să meargă direct la CV, care adesea a fost preselecționat de un program informatic puternic, ce acordă o mai mare importanță acestuia. Evitând să cădeți în capcana CV-ului plin de cuvinte cheie pentru a seduce sistemul ATS (Applicant Tracking System), care gestionează pornind de la cuvinte cheie procesul de selecție al candidaților apropiind candidaturile pertinente de postul prevăzut, este mai bine să puneți cuvinte și acronime esențiale meseriei sau sectorului de activitate respectiv.

Formarea profesională

Suntem într-o cultură a „diplomitei” acute și încă nu a venit ziua în care diploma să fie considerat un criteriu secundar. De aceea la noi în țară au apărut fabrici de diplome fără număr și aproape oricine își poate cumpăra una. Și totuși aceasta nu este suficientă, pentru că recrutorii se concentrează mult pe competențele dobândite și transferabile, pe experiențele și proiectul vostru profesional, pe calitățile umane și comportamentale pentru a ocupa postul și a evolua, pe poziționarea salarială și mai ales pe capacitatea voastră de a vă adapta la proiectele de astăzi și de mâine ale întreprinderii.

Antecedentele profesionale

Pentru un cadru experimentat, recrutorii sunt înainte de orice atenți la ultima experiență. Aveți deci interesul de a o descrie într-o manieră factuală, cu cifre și rezultate. Și de a vă mulțumi să citați într-o manieră cronologică experiențele anterioare. Astăzi ceea ce contează și va fi măsurat în mod particular este capacitatea de a vă declina acumulările în funcția pe care o vizați, iar ceea ce va fi determinant este capacitatea voastră de a-l convinge pe recrutor de transferabilitatea experienței voastre.

Nivelul salarial

Timp de mulți ani salariul unui candidat era bazat pe cel pe care-l avea la precedentul post, adaptat la politica salarială a conpaniei care recruta. Este evident că alegerea unui post doar pe baza salariului pe care-l oferă vă poate conduce spre comiterea unor erori. Recrutorul se bazează pe alte criterii decât situația financiară anterioară. Progresia salarială lineară este deja depășită pe o piață a muncii tensionată și haotică, în măsura în care se referă la trecutul vostru, în timp ce recrutorul vă analizează capacitatea de a exercita o meserie în viitor. Voi trebuie să convingeți firma care recrutează că va fi câștigătoare angajându-vă cu un salariu cel puțin egal cu cel din postul precedent.

Schimbările frecvente ale locului de muncă

Schimbările frecvente ale locului de muncă au fost multă vreme interpretate de către recrutori ca semne ale incompetenței, instabilității sau incapacității de a se integra într-o organizație ori cultură organizațională. Ei analizează în continuare motivele acestor salturi, dar le interpretează diferit, pentru că în epoca internetului un an a devenit adesea o lună, iar rămânerea într-un post pe termen lung, departe de a fi o dovadă de fidelitate, vă poate aduce chiar deservicii în măsura în care recrutorul o poate considera un semn de scleroză profesională. Schimbarea frecventă a jobului este departe de a fi un steguleț roșu care se ridică automat ca acum zece ani și poate deveni semnătura unui cadru care a știut să se adapteze unei piețe turbulente, cu atât mai mult dacă aceste posturi au fost ocupate sub diferite statuturi (salariat, auto-antreprenor sau prestatar).

Eșecurile și reziliența

Este dovedit faptul că o persoană blindată cu referințe nu garantează succesul integrării sale și nici reușita sa durabilă în companie. Anumiți recrutori atașează o importanță specială eșecurilor unui candidat, pornind de la principiul că un om obișnuit cu succesul, rămas adesea în zona sa de confort profesional, este mai puțin pregătit pentru provocările pieței muncii. A evita în cursul unui interviu profesional să vorbiți de acestea, a vă prezenta parcursul profesional ca pe un lung fluviu liniștit pe care ați plutit și ați acumulat experiență, poate fi contraproductiv. Devine important să vorbiți de eșecurile voastre și evident de a expune cum le-ați trăit, analizat și depășit. Reziliența voastră devine un atu în lumea muncii din ziua de azi, care necesită o putere de a te ridica după o cădere, o capacitate de a imagina soluții în funcții care se înnoiesc permanent.

Alte articole pentru dumneavoastră:

Exprimarea dezacordului în fața unui grup

Despre business plan: 5 lucruri pentru a fi citit

Cum să te prezinți ca un candidat ideal

Cum să colaborezi cu o personalitate dominantă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *