Blog

Blog
5 modalități prin care oamenii de succes își găsesc împlinirea

Comments (0) - Uncategorized

5 modalități prin care oamenii de succes își găsesc împlinirea

Fericirea este un produs secundar al acțiunii.

Trăim într-o lume a consumului. Canale importante de comunicare ne inundă cu mesaje că nu suntem împliniți și că adevărata fericire vine din obiecte externe. Problema acestor mesaje este că, indiferent de câtă bogăție dobândim, există mereu cineva mai bine și mai bogat. Chiar dacă vă cumpărați o mașină nouă sau pantofii aceia noi, prea repede după achiziție obiectele noi își pierd farmecul. Adevărul este că fericirea nu vine din exterior.

Împlinirea vine din observarea propriei dezvoltări. Atunci când sunteți capabili să vă opriți un pic și să reflectați la schimbările substanțiale din viața dumneavoastră, înțelegeți mai mult despre sens și scop. Practicarea recunoștinței pentru aceste schimbări vă alimentează cu motivația de a continua să vă luptați pentru succes și să faceți toate sacrificiile care merită.

Există cinci modalități de a obține succesul și de a descoperi împlinirea, pe care vi le prezint mai jos.

Provocați-vă singuri pentru a crește

Pentru că fericirea este un produs auxiliar al acțiunii, faceți pașii înainte spre împlinire angajându-vă în procesul fără sfârșit al autoameliorării.

Rămâneți deschiși la gândurile și ideile noi, rămâneți avizi de cunoștințe și practicați ceea ce spuneți. Puteți întotdeauna să deveniți niște profesioniști mai buni, dar și persoane mai bune.

Ajutați-i pe ceilalți

Împlinirea adevărată vine atunci când îi ajutați pe ceilalți. Oamenii se bucură să se angajeze în munca de caritate pentru că îi ajută pe alții și se simt bine în același timp.

Acțiunile pro-sociale ne fac să ne simțim mai conectați și să ne creștem compasiunea pentru experiențele unice ale oamenilor. Făcând față realității existențiale a propriilor noastre limitări ne ajută abilitatea de a face conexiuni importante cu alții, ceea ce ne deschide sufletul și ne schimbă perspectiva vieții.

Trăiți prezentul

Lăsați la o parte propria vorbărie fără sfârșit. Faceți o scurtă pauză fără a căuta distracții pe mobil. Luați o pauză și fiți doar prezenți.

Atunci când un computer vechi rulează prea multe programe în același timp încetinește. Cu cât mai mult vă puteți conecta cu liniștea momentului prezent, cu atât vă va scădea anxietatea și frustrarea și vă va crește concentrarea.

Atunci când sunteți scufundați în prezent, productivitatea și fericirea voastră vor decola.

Renunțați la a avea drepturi

Majoritatea dintre noi cred că „trebuie” să ni se întâmple anumite lucruri. „Trebuia” să fi primit acea promoție; „trebuia” să fim apreciați pentru urările pe care le-am făcut; ar fi „trebuit” să avem mai mult timp pentru acel proiect.

Adevărul este că ne construim acea cămăruță în care rămânem prizonieri. Atunci când ne stabilim așteptările referitoare la ceea ce trebuie să se întâmple, contribuim la a ne simți frustrați, neliniștiți și depresivi.

Trebuie să ne schimbăm concentrarea către ceea ce se întâmplă de fapt și să fim recunoscători pentru ceea ce avem, în loc să invidiem ceea ce nu avem.

Conectați-vă cu ceva mai mare

Așa cum a dărui ne face mai empatici față de ceilalți și mai apreciativi față de ceea ce avem, uneori este important să simțim cât de mici sunt de fapt problemele noastre.

Atunci când intrați printre munți sau înotați în imensitatea oceanului, realizați cât de neînsemnate sunt plângerile voastre pe termen lung. Adesea dăm putere problemelor noastre și le facem mai mari decât ar trebui să fie.

Dacă succesul și împlinirea este ceea ce face viața să merite trăită, atunci avem nevoie să dăm la spate problemele, acolo unde este locul lor.

A suferi face parte din condiția umană. Căutarea fericirii în afara propriei ființe contribuie la nefericire și conduce spre regrete la capătul vieții.

Opriți așteptările și începeți să apreciați. Nu vă mai gândiți la ce ar „trebui să fie” și începeți să vă bucurați de ceea ce „este”. Cu cât veți continua să învățați și să creșteți, cu atât veți fi mai fericiți.

 Atunci când vă provocați singuri pentru a crește, a contribui alături de ceilalți și a trăi momentul prezent vă ameliorați productivitatea și aveți un sentiment de împlinire.

După renunțarea la titluri și schimbarea perspectivei asupra propriilor probleme, veți fi echipați pentru a acumula bogăție și acel lucru pe care banii nu-l pot cumpăra – împlinirea.

Alte articole pe care poate le-ați ratat:

Ședințe eficiente cu ajutorul metodei IPPDA

Cum să căutați un job fără a vă face… remarcat

Cele cinci tipuri de mentori de care aveţi nevoie

Citate pentru a vă transforma în lideri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *