Blog

Blog
A fi un lider ghidat de calitate

Comments (0) - Uncategorized

A fi un lider ghidat de calitate

Conglomeratul de personalități existent în fiecare echipă poate fi o provocare chiar și pentru cei mai experimentați și mai buni lideri. Dar abilitatea de a gestiona diversitatea nu are nimic de-a face cu anii de experiență, ci mai mult cu angajamentul de a fi un lider ghidat de calitate.

Una dintre cele mai importante aprecieri de care veți beneficia devenind lideri ghidați de calitate este beneficiul dezvoltării echipei voastre într-o echipă bazată pe gândire. Aceasta îl acceptă și-l respectă pe liderul său, dar în același timp beneficiază de o înțelegere, care partajează informațiile în interesul ei.

Partajarea informațiilor este în mod deosebit benefică atunci când conduceți multiple afaceri și culturi în interiorul unei anumite echipe. În acest mediu, fiecare membru al echipei aduce acesteia noi perspective și idei. Dar nici această echipă nu scapă de provocări. Una dintre cele mai mari provocări constă în voința liderului de a păstra o minte deschisă în timpul colaborării de idei, atunci când echipa este în acțiune.

Ca lider, cel mai important intrument pentru a depăși această provocare este abilitatea de a asculta atent nevoile și ideile membrilor echipei. Dacă nu veți folosi acest instrument se va produce o prăbușire a propriei dezvoltări și a celei a echipei voastre.

Oamenii sunt de obicei foarte descriptivi în ilustrarea nevoilor lor și în împărtășirea propriilor gânduri, dacă simt că ideile lor sunt bine primite și respectate. Voi ca lideri trebuie să vă păstrați mintea deschisă dacă aveți intenția să ascultați și să folosiți ceea ce auziți pentru întărirea echipei. Este important să vă amintiți că echipa depinde de voi ca lideri pentru a-i arăta direcția. Prin atenția cu care ascultați nu numai că vă veți mări cunoștințele referitoare la tempoul și nevoile echipei voastre, dar veți afla mai multe și despre speranțele pe care și le pun în voi ca lideri ai lor.

În timp ce voi, ca lideri, veți avea întotdeauna propriile idei despre ce acțiuni trebuie întreprinse și cum trebuie realizate sarcinile, este totuși important să vă încurajați echipa să-și împărtășească ideile referitoare la realizarea oricărei sarcini. Iar această încurajare n-o veți regreta…

Alte articole complementare:

Cum să dați impresia că reușiți în orice circumstanțe

Despre psihopaţii în costum şi cravată

Zâmbetul – cel mai bun coach al carierei dumneavoastră

Și dacă am suprima managerii?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *