Blog

Blog
Cei mai productivi oameni din lume abordează viața în același fel

Comments (0) - Uncategorized

Cei mai productivi oameni din lume abordează viața în același fel

Dacă ar fi existat un glonț de argint al productivității, Charles Duhigg l-ar fi descoperit până acum. El a petrecut ani întregi cercetând știința productivității și a succesului, pregătindu-și cartea „Smarter Faster Better”. Și totuși, el a învățat că nu există o singură strategie care să meargă pentru oricine, oricând. A explicat de mai multe ori de ce această idee este important să fie internă. Cei mai productivi oameni, spune el, sunt cei care recunosc că trebuie să încerce moduri diferite de a lucra. „Ceea ce au tendința să facă oamenii cei mai productivi este să urmărească diferitele sisteme și să fie atenți la ceea ce funcționează.”

Ei abordează viața ca pe o serie de experimente. De exemplu, ar putea să încerce meditația pentru o săptămână și să o găsească plictisitoare. (Duhigg a recunoscut că el așa s-a simțit.) Apoi s-ar putea să încerce să doarmă opt ore pe noapte și să descopere că nu au nevoie de atâta odihnă. Apoi s-ar putea să încerce să facă niște exerciții fizice și să descopere că acestea ajută.

Trebuie să tratezi în mod constant viața ca pe un experiment și să crești cu fiecare etapă. Oamenii productivi nu se descurajează când un anumit sistem nu merge, ci îl tratează ca pe o experiență din care au de învățat.

„Dacă nu vă împingeți de fapt până într-un punct în care eșuați, cel puțin câteodată,” spune Duhigg, „nu vă forțați suficient.”

Concluzia este că trebuie să vezi fiecare pas pe care-l faci în atingerea obiectivelor personale și profesionale ca pe niște experiențe valoroase.

Să spunem că scopul vostru este să vă extindeți cercul social. Duhigg spune că dacă aveți o conversație penibilă cu o persoană necunoscută, dar până la urmă reușiți să învățați ceva nou, puteți privi interacțiunea ca pe ceva de care puteți fi mândri, nu ca pe un eșec.

Observațiile lui Duhigg sugerează că productivitatea este mai mult un proces decât un obiectiv global, iar cu cât vă dați seama mai repede de asta, cu atât vă veți apropia mai mult de succes.

Alte articole care poate v-au scăpat:

Cele mai mari erori ale lui Steve Jobs

Cum să stimulați fericirea echipei dumneavoastră fără a cheltui bani

Cum să vă cultivați carisma pentru a reuși

Când munca dăunează vieții de cuplu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *