Blog

Blog
Despre importanța networkingului

Comments (0) - Uncategorized

Despre importanța networkingului

Networkingul este ceva foarte important în ziua de azi, în viața tuturor. Era internetului a adus o mulțime de ore petrecute în fața computerului și oportunități pe care le poate accesa fiecare dintre noi. Cu câteva decade în urmă habar n-aveam că vom ajunge să facem o mulțime de lucruri cu doar un click și în acest fel vom înlocui lucruri care ne iroseau timpul în permanență. Latura negativă a răspândirii networkingului este evidentă, dar există și multe lucruri pozitive care ne pot ajuta în multe feluri.

Comunicarea prin intermediul rețelei globale crează o nouă dimensiune a drepturilor omului conectată cu libertatea cuvântului, pentru că barierele tradiționale au dispărut (cele spațiale și temporale). Noi tehnologii informaționale permit fiecărui individ accesul la rețeaua de computere. Ceea ce face lumea internetului diferită și impredictibilă este tocmai această libertate rebelă și posibilitatea de a fi diferit. Ce altceva ar atrage sute de milioane de utilizatori să se înscrie și să-și creeze profile pe diferite aplicații? Cu alte cuvinte, oamenii au votat în primul rând pentru o idee nouă și pentru oportunitate, fără excepția aspectelor psihologice, sociologice sau culturale.

Relaționarea a schimbat modul în care vorbim, ne urăm „la mulți ani” și ne alegem partenerii ori politicienii pentru care votăm. Atracția lor e ușor de explicat. În lumea care a prins viteză, comunicarea se reduce la mesaje instantanee, iar contactul uman direct a fost înlocuit cu mesaje pe ecran. Asta, totuși, nu este întotdeauna un lucru rău pentru că orice comunicare este mai bună decât lipsa ei.

Rețelele sociale de pe internetul din ziua de azi sunt facilități foarte populare printre copii și oamenii tineri, mai ales. Pe lângă faptul că sunt un fel de trend, care contribuie la popularitatea lor, aduc și noi oportunități în comunicare, ca și posibilitatea realizării de noi contacte și folosirea și partajarea unor conținuturi variate, care le face atractive.

Internetul este cu siguranță o revoluție (în multe aspecte), iar rețelele sociale și-au creat propria revoluție în contextul internetului. Atunci când vorbim de rețelele sociale, prima asociere este legată de Facebook, cea mai populară și cea mai mare comunitate virtuală de acest tip din lume. Popularitatea Facebook-ului și influența sa în societate este mare. Datorită acestui lucru, numeroase studii și investigații, dar și analize sociologice serioase au fost făcute (și vor continua să fie făcute). Rețelele sociale și în principal atât de popularul Facebook, reprezintă un nou model de comportament și influență pe internet, dar și în societate, iar impactul asupra oamenilor tineri este cel mai important.

Un studiu făcut nu cu mult timp în urmă în Marea Britanie, a descoperit că cele mai mari vicii din ziua de azi sunt cafeaua, ciocolata și Facebook-ul. Bineînțeles, Facebook este mult mai „complex” decât celelalte două vicii.

Astăzi, rețelele sociale și utilizarea internetului și a dispozitivelor mobile reprezintă un standard, „ceva fără de care nu se mai poate”, mai ales printre cei tineri. Ca o dovadă referitoare la importanța internetulului este faptul că guvernul finlandez a luat o decizie conform căreia internetul a devenit garantat în Finlanda, ceea ce înseamnă că fiecărui cetățean al acestei țări i se garantează accesul universal și protejat din punct de vedere legal la internet, pentru că este considerat esențial pentru o viață normală.

Rețelele sociale furnizează o varietate de caracteristici, dar pentru multă lume este doar distracție. Este indiscutabil că avem o mulțime de beneficii de la această rețea. Mulți și-au găsit în acest fel prieteni vechi pe care nu-i mai văzuseră de multă vreme, și-au făcut alții noi și și-au găsit chiar partenerii de viață. În fiecare zi suntem martori ai unor întâlniri după un număr de ani a foștilor colegi, care sunt organizate prin intermediul rețelelor sociale. De fapt, aceste platforme au multe aplicații, grupuri și pagini prin care utilizatorii se pot informa și pot găsi lucruri importante și interesante. De asemenea își pot dezvolta pe aceste platforme propriile afaceri.

În conformitate cu aceste lucruri, networkingul este mult mai important pentru că vă puteți găsi ori crea propriul job. Mulți oameni au auzit deja că este posibil să faci bani pe internet. Ei aud tot felul de povești ale oamenilor de succes, poveștile oamenilor ale căror succese par de neatins pentru cei care abia încep să fie interesați de internet ori poveștile celor care au încercat și au eșuat, apoi au tras concluzia că este imposibil să câștigi bani pe internet.

Într-adevăr, la prima vedere totul pare perfect. Munca de acasă, pe propriul computer, pe internet, pare ușoară și pentru că vă petreceți destul timp pe internet vă întrebați probabil de ce nu câștigați ceva. Din nefericire, o mulțime de începători încearcă modalități care în proporție de 99% din cazuri nu vor avea succes. De exemplu câștigurile din sondaje, din anumite micro-joburi sau din clicuri pe reclame. De asemenea mulți oameni care s-au hotărât să câștige bani pe internet cred că acest lucru este posibil fără să muncească și să se pregătească. Ca și în lumea „reală”, acest lucru se întâmplă foarte rar.

Pe de altă parte, multora le este frică de faptul că nu au și nu pot dobândi suficiente cunoștințe pentru a lucra pe internet. Ceea ce este important în general este faptul că nu trebuie să fi cel mai inteligent și nici printre primii 10.000 de oameni într-un anumit domeniu pentru a câștiga. Totuși, dacă aveți un blog sau un website, faceți parte din topul utilizatorilor de internet.

Deci, să faceți bani pe internet nu ține (sau nu ar trebui să țină) de science-fiction. Oricine ar putea să câștige niște bani pe internet. Ca o condiție inițială, ar fi cunoașterea limbii engleze și, eventual, a unei alte limbi străine, deși este posibil să reușiți și doar pe piața internă.

Timpul necesar pentru primele câștiguri ar fi de circa șase luni, dacă aveți cunoștințe bune de engleză, și de două sau trei ori mai lung dacă nu. Bineînțeles, o condiție prealabilă este să vă concentrați cu adevărat pe acest job nou (probabil cel puțin jumătate din timpul vostru) și să începeți să stăpâniți noi abilități și să căutați joburi și clienți.

Puteți învăța din multe locuri pe internet. Sunt siteuri unde deprindeți anumite cunoștințe, forumuri locale sau bloguri cu o mulțime de articole utile și sunt de asemenea o mulțime de cursuri gratuite unde puteți învăța o limbă străină.

Pe scurt, a face bani pe internet nu este așa de dificil, dar este necesar să investiți multă muncă pentru a obține cunoștințele necesare și apoi rezultatele; ca în orice altă afacere, dar cel mai important este să fiți curajoși și să faceți pasul cel mai dificil – să începeți.

Alte articole:

Semne care vă pot arăta că puteţi fi un antreprenor

10 diferențe cruciale între câștigători și perdanți

5 indicatori vizuali ai unei culturi organizaționale neoptimizate

Citate din Albert Einstein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *