Blog

Blog
3 motive pentru care dezvoltarea leadershipului e importantă pentru organizație

Comments (0) - Uncategorized

3 motive pentru care dezvoltarea leadershipului e importantă pentru organizație

Dezvoltarea leadershipului în multe companii este ca sistemul educațional, depășit și ineficient, dar nimeni nu vrea să schimbe acest proces. Mulți lideri și manageri din organizații vă vor spune că dezvoltarea leadershipului este importantă, dar ne întrebăm de multe ori dacă ei chiar realizează cât de importantă este în realitate.

În majoritatea companiilor, trainingurile de leadership înseamnă participarea la o conferință sau un seminar de 3 zile, a vorbi la un curs de o săptămână ori obținerea unei diplome în urma unui program executiv propriu. Nu este nimic greșit legat de aceste activități, dar formarea în leadership nu se oprește aici.

Dezvoltarea leadershipului nu se întâmplă de la sine. Companiile au nevoie de un sistem și un plan pentru a dezvolta noi lideri. Dezvoltarea de leadership nu se poate face urmărind exemple pe video. Liderii nu pot dezvolta lideri de la distanță. Este ceva direct și personal. Și consumă mult timp, răbdare și investiții. O investiție importantă pentru ca acei lideri să aibă succes.

Dar oare sunt banii și timpul cheltuit atât de importanți? Am lucrat în cel puțin trei organizații unde mi-am dat seama că nu se lua în serios dezvoltarea leadershipului. Era mai mult o intuiție. Cred că ei se gândeau că un lider va apărea pur și simplu, dintr-o dată, pentru a prelua compania și a o îndrepta în direcția bună.

Dacă nu se investește în dezvoltarea unor noi lideri, se planifică declinul companiei și organizației și până la urmă chiar eșecul.

Totuși, nu este cazul majorității organizațiilor. În multe companii, un lider este ales pentru că managementului superior îi place această persoană în mod special, indiferent de calificările sau abilitățile sale de leadership. Și mai sunt și o serie de organizații care nu au un plan de succesiune pus la punct și atunci când actualii lideri pleacă, îmbătrânesc sau se retrag, este o goană nebună pentru a angaja un nou lider. Și este de obicei persoana cea mai puțin calificată.

Dar la cât este de importantă dezvoltarea leadershipului pentru succesul pe termen lung al unei companii, cum de se poate întâmpla așa ceva? Mai ales în lumea de azi în care există atâtea informații și fapte care dovedesc importanța leadershipului pentru succesul unei organizații!

Deci care sunt consecințele dezvoltării necorespunzătoare a leadershipului? Iată-le:

  • Liderii pleacă și găsesc companii unde se acordă o mai mare atenție trainingului sau dezvoltării leadershipului. Liderii sunt o marfă scumpă și sunt multe companii care se agită pentru a-și găsi lideri pe care să-i angajeze pentru a le conduce spre succes. Dacă nu vă puteți dezvolta liderii în organizație, altcineva o va face.
  • Liderii vor avea o performanță slabă. Eventual vor pleca sau vor fi dați afară datorită lipsei competențelor de leadership sau a abilităților.
  • Organizația va slăbi. Pe măsură ce liderii pleacă, vor pleca și cei care-i urmează. Iar organizația va intra în declin și va deveni mai slabă.

Așa cum puteți vedea, un program bun de leadership este bun din mai multe motive. Ajută compania să crească, ajută la ținerea talentelor în interiorul organizației și vă ajută propria carieră individuală.

Alte articole care poate v-au scăpat:

6 chei indispensabile pentru a reuși în viață

Căutarea unui job este un maraton, nu un sprint

6 sfaturi neobișnuite, dar foarte eficace pentru a găsi un job

Pentru a termina o dată cu managementul timpului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *