Blog

Blog
Crearea unei schimbări sustenabile

Comments (0) - Uncategorized

Crearea unei schimbări sustenabile

Nimic nu rămâne pe loc în afaceri pentru mult timp. Schimbarea are loc în permanență, uneori la o scară foarte mică. Din timp în timp devine necesar dați piept cu o problemă mai mare. Poate fi o pierdere a unei părți din piață datorită unei schimbări tehnologice. Pe de altă parte, poate fi o pierdere a încrederii datorită unui eveniment nefavorabil sau a plecării unui om cheie. Sau poate este vorba pur și simplu de schimbarea așteptărilor clienților.

În fața provocărilor majore, răspunsul obișnuit este de a angaja consultanți, a începe tăierile de costuri, a vedea ce schimbări de proces se pot face… pentru a da doar câteva exemple. Chiar dacă toate aceste lucruri pot fi necesare, numai ele nu determină o schimbare sustenabilă. Prin schimbare sustenabilă înțeleg una care trece de testul timpului. Cercetările arată că 3 din fiecare 10 programe de schimbare eșuează în menținerea momentului, dincolo de perioada inițială.

Din experiența mea, schimbarea sustenabilă are nevoie de mai mult decât niște simple reduceri de costuri și modificări de proces. În marea majoritate a organizațiilor, oamenii sunt o componentă majoră în furnizarea produselor sau serviciilor. Unii dintre ei poate că nu au trecut niciodată prin asta sau nu au trebuit să răspundă niciunei schimbări majore.

Un bun exemplu este reforma serviciilor publice în Marea Britanie. Spitalele, universitățile, școlile, departamentele guvernamentale sunt doar câteva locuri unde există imense așteptări referitoare la schimbări. În timp ce toți oamenii care lucrează în aceste instituții sunt foarte implicați și sunt adesea adevărați experți în domeniul lor, unii dintre ei și-au petrecut întreaga carieră într-un singur tip de organizație și, poate, într-o singură disciplină. Concentrarea lor în privința dezvoltării profesionale continue a fost pe excelența tehnică. Unii poate că au avut o pregătire de bază în management și leadership, dar foarte puțini au fost expuși unor practici comerciale de business.

Deci cum pot traversa organizațiile schimbările, mărindu-și șansele de a le face sustenabile?

Ei bine,

  • Găsind oameni în organizație care sunt angajați și motivați de realizarea schimbării;
  • Găsind timp și investind pentru a asigura competențele, cunoștințele și înțelegerea pentru cei care fac parte din programul de schimbare;
  • Eliberând oamenii pentru ca schimbarea să devină punctul lor focal pentru o perioadă de timp. Schimbările majore nu sunt ceva ce poți face în pauza de masă;
  • Decizând care sunt punctele de bază care trebuie atinse când schimbarea e încă în curs. În realitate, trebuie să existe câteva sacrificii pe termen scurt pentru a obține beneficiile pe termen lung.
  • Obținând o susținere internă și externă a programului de schimbare.

Schimbarea este dură, iar crearea unei schimbări sustenabile este o reală provocare. Chiar dacă schimbările de proces și reducerile de costuri sunt necesare, asigurarea competențelor, cunoștințelor și susținerii oamenilor în proces este vitală.

Alte articole interesante:

Managementul unui șef tiranic cu metoda ESPERE

Interviul de recrutare – 5 secrete ale candidaților care nu sunt uitați

Întreprinderi uberizate, eliberate – Suflă oare un vânt rece asupra managementului?

Pregătirea pentru întrebările cele mai folosite în cadrul interviului de recrutare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *