Blog

Blog
Îmbunătățirea performanțelor echipei

Comments (0) - Uncategorized

Îmbunătățirea performanțelor echipei

Majoritatea managerilor și liderilor depind de ceilalți pentru a obține rezultate. Echipele determină în multe feluri succesul unui manager sau lider. Deci ce puteți face pentru a îmbunătăți performanța?

Crearea unor obiective clare

Echipele au mai mult succes când muncesc pentru atingerea unor obiective sau rezultate clare. Existența unui obiectiv clar este unul dintre ingredientele esențiale ale echipelor de succes. Rezultatele clare sunt cele ușor de măsurat și care pot fi expuse dacă au fost sau nu atinse. Exemple de rezultate clare pot fi:

  • Reducerea rebuturilor cu 10%;
  • Creșterea valorii vânzărilor per client cu 3%;
  • Reducerea erorilor cu 5%.

Cât de clare sunt obiectivele echipelor voastre?

Construirea responsabilității

Responsabilitatea se referă la furnizarea unui raport despre ceea ce a fost și nu a fost făcut pentru atingerea obiectivului. Atunci când echipele știu că sunt responsabile și li se va cere un raport referitor la progresul lor, este mult mai probabil ca ele să meargă înainte și să obțină mai mult. Dacă fiecare se mișcă doar puțin în direcția bună, impactul aspra performanței va fi semnificativ.

Crearea angajamentului

Angajamentul, mai mult decât acceptarea pasivă, apare atunci când echipele au oportunitatea să-și discute și să dezbată deschis opiniile lor. În obținerea angajamentului faceți un moment obligatoriu din a oferi oamenilor oportunitatea de a-și exprima opinia. Beneficiile pe termen lung vor depăși de departe orice pierderi pe termen scurt.

Încurajarea conflictului

Ați fost vreodată într-o echipă care pare doar să alunece cu curentul, fără să facă cu adevărat progrese? Pentru a avea succes, echipele trebuie să aibă un anumit grad de conflict sau de tensiune, pentru că altfel lucrurile devin prea confortabile și totul se rezumă la discuții sterile. Conflictul în echipe nu se referă la a fi distructiv, ci este mai mult o legătură cu tensiunea și provocarea sănătoasă, unde intenția este de a obține mai mult.

Construirea încrederii

Fără încredere, echipele nu se vor solidifica niciodată și nu vor obține rezultate. Construirea încrederii se referă la membrii echipei, care știu că se pot baza unii pe alții fie că lucrurile merg bine sau au luat-o razna. În multe feluri, încrederea este fundația sau catalizatorul obținerii rezultatelor prin creșterea performanței echipei.

Echipele care nu au dubii pot face o mare diferență când vine vorba de succesul organizațional. Deci care sunt zonele de performanță ale echipei voastre asupra cărora mai aveți încă de lucru?

Articole complementare:

Întrebări exagerate pentru un interviu de recrutare

5 semne care indică riscul de a fi concediați în curând

Ședințe – câștigați în productivitate cu metoda TOPP

Cum să vă diferențiați în timpul interviurilor de recrutare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *