Blog

Blog
Pregătirea cv-ului pentru o poziție de management superior

Comments (0) - Uncategorized

Pregătirea cv-ului pentru o poziție de management superior

Pregătirea CV-ului pentru o poziție de management superior nu este o sarcină ușoară pentru că trebuie să vă evidențiați și să învingeți într-o competiție acerbă cu candidați cu o calificare excepțională și cu o mare experiență. Din acest motiv, CV-ul trebuie chiar să se evidențieze în fața competiției.

Cum dați aplicației dumneavoastră siguranța și profesionalismul necesare la cele mai înalte niveluri? Ce reguli ar trebui aplicate? Iată mai jos câteva sfaturi utile care să vă ghideze în pregătirea unui CV de mare calitate.

Alegeți formatul cu mare atenție

Înainte de a începe, gândiți-vă la prima impresie pe care doriți să o faceți prin intermediul CV-ului. Dacă intenția voastră este să furnizați o imagine de profesionalism impecabil (iar opusul ar fi chiar surprinzător), atunci faceți același lucru cu CV-ul. Evitați șabloanele care sunt foarte răspândite și sunt primite din belșug de recrutori. Personalizați-vă layout-ul, iar dacă nu vă pricepeți să faceți asta, rugați pe cineva să vă ajute să produceți un document cât mai succint, convingător și profesional posibil. Asigurați-vă oricum că documentul dumneavoastră rămâne simplu și curat, astfel încât expertiza să nu vă fie umbrită de un design agasant.

Fiți transparenți

Este posibil ca cei care vă angajează să vă cunoască deja și să vă fi invitat în mod deliberat ca pe un candidat potrivit pentru acea poziție. În asemenea cazuri, va fi important să corelați toate informațiile online care vă descriu (sau care au fost folosite pentru validarea aplicației dumneavoastră) cu conținutul CV-ului. Și vă dau un sfat bun, dacă nu vreți să faceți niciodată vreo greșeală: fiți întotdeauna transparenți, consistenți și onești. În acest fel nu va trebui niciodată să explicați discrepanțele dintre rezultatele indexate de motoarele de căutare, pe care recrutorii le folosesc pentru a afla date despre voi, și să le corelați apoi cu informațiile din CV. Dacă rămâneți credincioși acestor principii, informațiile din diferitele surse vor fi întotdeauna consistente.

Fiți pertinenți

Dacă vreți ca aplicația voastră să se distingă printre celelalte, este încă și mai important să vă dovediți clar pertinența realizărilor voastre. Asigurați-vă că oamenii nu trebuie să caute prea mult prin CV pentru a detecta lucrurile importante care ar trebui să sară în ochi la prima citire. Fiți conștienți că persoana care vă va evalua CV-ul s-ar putea să-l scaneze în doar câteva secunde înainte de a decide dacă-l respinge sau nu. Și nici nu vă bazați doar pe conținutul scrisoarii de intenție pentru a furniza informații referitoare la pertinența aplicației voastre. Dacă CV-ul nu trece de primul test, scrisoarea de intenție nu va fi niciodată citită. De aceea este esențial să vă asigurați că CV-ul singur este croit în așa fel încât să vă treacă prin prima etapă a selecției.

Fiți conciși

Cu o profunzime considerabilă a experienței și a calificărilor nu este necesar să acoperiți în mod exhaustiv fiecare dintre posturile voastre din trecut. Nu scrieți capitolele unui roman, dar trebuie să fie ceva angajant. Concentrați-vă pe informația care vă demonstrează în mod clar abilitatea de a ocupa o poziție superioară și în special poziția pentru care aplicați. Evidențiind succint experiența relevantă și succesele din trecut îi veți ajuta pe cei care vă evaluează abilitatea de a răspunde provocărilor acestui post.

Revedeți-vă documentul cu grijă și asigurați-vă că:

  • Evitați conținutul generic al CV-ului – marșați pe un conținut personalizat potrivit poziției dorite;
  • Nu uitați să menționați consiliile, asociațiile, comitetele și alte activități în care sunteți implicați sau în cadrul cărora ați avut o contribuție semnificativă;
  • Adăugați o listă a principalelor articole publicate – dacă lista este lungă este mai bine să includeți doar articolele care au o legătură directă cu poziția pentru care aplicați (adăugați un link pentru lista completă);
  • nu uitați să menționați limbile pe care le cunoașteți și nivelul real de expertiză în fiecare dintre ele;
  • Cereți unor oameni în care aveți încredere să vă revizuiască CV-ul – sfatul mai multor editori vă va ajuta să identificați și să îndepărtați o cantitate mai mare de erori sau imperfecțiuni;
  • Imprimați-vă documentul pentru a-i verifica formatul de printare. Corectați orice salt greșit de pagină și evitați culorile sau nuanțele de gri care sunt dificil de citit atunci când sunt fotocopiate (acest lucru include și fonturile care pot să nu fie recunoscute, prea multe niveluri de aliniere și paragrafe, etc.);
  • Nu vă fie teamă să vă testați CV-ul cu consultanți profesionali. Exact ca în cazul șoferilor de taxi, cărora le dați adresa exactă pentru a ajunge la destinația corectă, este esențial să furnizați cele mai bune informații posibile experților care vă vor pregăti CV-ul, iar ei vor fi atunci capabili să-și formeze o opinie despre cât de atrăgător este CV-ul dumneavoastră;
  • Un punct foarte important, dacă aplicația voastră este destinată unui post în străinătate, încercați să vă conformați cât puteți de bine standardelor Comitetului de Evaluare ori ale țării în care se va face evaluarea, deoarece aceast lucru vă va dovedi dorința de a vă adapta și de a vă aplica competențele pentru a răspunde nevoilor lor.

Acestea nu înlocuiesc pregătirea unui CV exemplar, ci reprezintă doar un pas necesar către succes. Pentru a obține poziția dorită, investiția în timp și bani trebuie să merite. Dacă nu ați avut succes de la început, căutați un feedback și veți mai avea destule de pregătit pentru următoarea candidatură.

Alte articole pe care poate le-ați ratat:

Formarea, accelerarea şi maturizarea echipelor

Stăpânirea artei de a spune lucruri bune despre dumneavoastră fără a părea lăudăros

De ce femeile sunt manageri mai buni decât bărbații

Interviul comportamental: elementele cheie pentru a convinge recrutorul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *