Blog

Blog
Puterea asupra altora – ceea ce nu trebuie spus niciodată

Comments (0) - Uncategorized

Puterea asupra altora – ceea ce nu trebuie spus niciodată

A avea putere asupra altora, înseamnă să-i influențați în sensul bun. Cel care are această putere ar trebui să vorbească într-o manieră sănătoasă, încrezătoare și modestă. Ei ar trebui să se exprime din suflet, cu autenticitate și să inspire în acest fel acțiunile celorlalți. Există fraze pe care nu ar trebui să le pronunțe niciodată și de fapt nici nu o fac. Descoperiți ceea ce nu spun ei niciodată pentru a deveni și voi mai puternici.

„Pentru că întotdeauna am făcut așa”

Cei puternici nu pierd timpul cu protejarea stării de fapt. În loc de asta ei întreabă „de ce?” Ei sunt întotdeauna gata să împingă lucrurile la un nivel superior, nu le este teamă să facă valuri, atunci când este necesar, și basculează lucrurile într-o direcție mai bună.

„Pentru a vă spune adevărul…”

Un conducător nu spune niciodată că vrea să acționeze mai transparent. El știe că este o pierdere de timp să spună „cu onestitate” sau „ca să fiu cinstit…” Acest lucru este de la sine înțeles, se lipește pur și simplu de realitate și de adevăr în orice moment și în orice loc, fără să adauge nici condiții și nici rezerve. Și sunt apreciați pentru asta.

„Nu e problema mea”

Le plac provocările și găsirea soluțiilor. Își asumă responsabilitatea de cele mai multe ori. „Asta e pentru mine” sau „Mă voi ocupa eu de acest lucru”. Își asumă responsabilitatea fără să le pese ce vor primi în schimb. Nu există limite în ceea ce putem face atunci când nu ne îngrijorăm de ceea ce putem obține. Alege ceea ce este corect mai curând decât ceea ce este oportun din punct de vedere politic.

„Ixulescu este un cretin”

Nu-i veți vedea niciodată pe cei cu adevărat puternici înjosindu-i pe alții. Ei pun accentul pe lucrurile pozitive, știind că influența lor asupra celorlalți depinde în mod direct de modul în care-i tratează.

„Este imposibil”

Cei puternici își construiesc un fel de imunitate în fața îndoielii. Ei își dau seama că trăim într-o lume complet diferită grație marilor idei. Sunt gata să exploreze imposibilul și să trăiască spunând: „Pot să o fac!”

„Așa stau lucrurile”

Aceste cuvinte aparțin celor care se predau în fața circumstanțelor și renunță la posibilitatea schimbării. În loc de asta, cei puternici spun „Și ce dacă?” Ei nu fixează niște limite pentru ceea ce este posibil să fie schimbat, nu renunță niciodată și fac tot ce pot pentru a face circumstanțele mai favorabile. Ei nu se concentrează asupra lor înșiși și caută să creeze valoare și sens în viața altora.

„Eu lucrez singur”

Totul este conectat în ziua de azi, iar cei puternici își maximizează eforturile lucrând cu și prin ceilalți. Munca și serviciul sunt același lucru. Lor nu le este teamă să spună „nu știu” sau să ceară ajutor. Își lasă mândria la o parte și crează încredere în jurul lor.

„Mă plâng de…”

Cei puternici evită să se plângă. Acestea sunt pentru ei cuvinte inutile. De fiecare dată când sunt tenteți să o facă, se gândesc mai curând la maniera în care pot face față și la corijarea situațiilor sau a comportamentelor care ar putea suscita o eventuală doleanță.

„Nu-mi pasă de ceea ce cred ei”

Celor puternici poate că nu le pasă ce cred ceilalți, dar le pasă de ceilalți. De aceea nu o spun. Rămân concentrați asupra modului în care își împătășesc povestea și își unesc forțele cu ei. Fac eforturi pentru a se conecta cu ceilalți. Oriunde merg, ei leagă prietenii și își lărgesc rețeaua pentru a face lucrurile așa cum nu au mai fost făcute niciodată.

Alte articole interesante:

Concepții greșite despre business development

Cum să dați mai multă forță CV-ului dumneavoastră

Schimbarea în 8 pași după Kotter

Formula succesului care conduce spre fericire

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *