Blog

Blog
Cum să reușiți să recrutați un angajat cu potențial

Comments (0) - Uncategorized

Cum să reușiți să recrutați un angajat cu potențial

Fie că demarați un startup sau dirijați o societate de 500 de persoane, trebuie să vă înconjurați de cei mai buni colaboratori. Regula cea mai importantă în materie de recrutare constă în a nu angaja niciodată pe cineva care este „destul de bun”, ci să-i căutați întotdeauna pe cei mai buni. Este important pentru că recrutarea unor cadre cu un potențial important determină în mod durabil destinul întreprinderii dumneavoastră. Aceștia vă vor permite să vă realizați marile ambiții. Iată mai jos câteva idei pentru a reuși în recrutarea celor mai buni.

Ce vă place la întreprinderea noastră? Cum vreți să schimbați ceea ce nu vă place?

Răspunsul la aceste întrebări vă informează asupra a două puncte: primiți un punct de vedere asupra modului în care candidatul exprimă ceva care nu-i place. Va vorbi despre problemă și va sugera imediat o soluție sau vă va spune că întreprinderea dumneavoastră este perfectă? Interesați-vă de cei care vă vorbesc 5% din timp despre problemă și 95% despre soluție. Întrebându-l cum ar schimba ceea ce nu îi place, puteți afla cum soluționează acesta o dificultate. Cei mai buni angajați rezolvă rapid o problemă.

Ce carte citiți în acest moment?

Un cadru pasionat are tendința de a citi cărți pentru a-și ameliora competențele. Că este vorba de o operă specifică unei competențe sau axată pe dezvoltarea personală nu are importanță, este întotdeauna un semn bun. Cel care citește ficțiune și puține materiale de formare profesională este mai puțin interesant. Cadrul cu mare potențial încearcă în permanență să devină mai bun, să învețe și să descopere noi informații.

Vorbiți-mi despre o problemă rezolvată la actualul loc de muncă și explicați cum ați procedat

Este vorba de a vedea cum face, prin ce proces cognitiv găsește soluția unei probleme, cum o definește, cum găsește datele pertinente, elaborează o soluție și o pune în operă. Cel care este capabil de a găsi soluții este adesea un cadru cu un potențial imens. El se demarcă și va fi adesea solicitat să facă coaching cu colegii săi, deci să adopte în mod natural o postură de leadership. Totuși, rezolvarea problemelor figurează arareori printre calitățile cerute pentru un post. În contextul unei concurențe crescute, întreprinderea trebuie să inoveze, deci să găsească soluții la probleme.

Cu ce reușită vă mândriți cel mai mult până azi?

Acest lucru vă lasă să întrevedeți ce îl motivează și cum își definește succesul. Dacă, de exemplu, a lucrat în precedenta întreprindere timp de 12 ani și cea mai mare realizare a sa este de a-și fi depășit obiectivul de vânzări într-un singur trimestru, nu poate fi considerat ca având un potențial înalt. Dacă a fost promovat de cinci ori la compania precedentă într-o perioadă scurtă de timp, există toate probabilitățile pentru a avea de-a face cu un potențial puternic.

Ați practicat deja un sport de echipă?

Este o premisă favorabilă. Cel care a practicat un sport de echipă este axat pe realizarea obiectivelor. Forma sa fizică este bună și îl ajută să-și păstreze starea de spirit la un nivel optim. În general, este un bun comunicator, obișnuit să reziste presiunii timpului și a performanței și să acționeze conciliind interesul său personal cu avantajul colectiv. Este un semn, nu o regulă absolută. Un cadru care nu a practicat niciodată un sport de echipă poate și el să posede spiritul de echipă.

Ce faceți atunci când nu munciți?

Echilibrul este o parte importantă a reușitei, iar cei cu potențial înalt se străduiesc să acționeze corect în domeniile importante, inclusiv în cel al formei fizice, al relațiilor sale și al participării la viața comunității. Cel care va merge să joace tenis cu prietenii de trei ori pe săptămână, cel care intervine benevol în week-end sau ia lecții de pian „doar pentru propria plăcere” demonstrează astfel că este capabil să-și fixeze obiective și să caute în permanență să se amelioreze. Acest lucru se va regăsi în munca sa.

Nu sunt sigur că veți corespunde cu ceea ce căutăm

Vânzarea începe atunci când clientul spune nu. Recrutarea începe atunci când recrutorul spune nu. Este mai mult un comentariu decât o întrebare. El fie va ignora această declarație, fie va încerca să vă vândă avantajele pe care le poate aduce întreprinderii voastre, concentrându-se asupra principalelor motive pentru care nu puteți să nu-l recrutați.

Aceste întrebări vă ajută să alegeți cel mai bun candidat. Dar trebuie să vă ascultați și subconștientul în cadrul unui interviu. Dacă simțiți cea mai mică umbră de dubiu, dacă este ceva care vă spune că este o alegere proastă sau, în orice caz, că nu trebuie să-l alegeți, ascultați-vă intuiția. Și nu uitați că recrutarea este esențială dacă vreți să construiți o întreprindere prosperă cu colaboratori fericiți și performanți.

Alte articole care s-ar putea să vă placă:

Cum să câștigați respectul celorlalți

Să ne concentrăm pe 4 zone atunci când conducem schimbarea

Să transformăm eșecurile într-o sursă a reușiteiSecretul unei prospectări care generează vânzări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *