Blog

Blog
Cei mai buni 10 pași pentru a scăpa de stres

Comments (0) - Uncategorized

Cei mai buni 10 pași pentru a scăpa de stres

Vă simțiți tensionați și neliniștiți la locul de muncă? Colegii de muncă și/sau șeful vă înnebunesc? Viața voastră personală nu e chiar fericită? În acest caz sunteți stresați. Dacă sunteți ca majoritatea oamenilor, v-ați gândit să găsiți refugiul față de această situație încercând s-o reparați rapid sunând un prieten, plimbându-vă câinele sau ieșind în weekend într-o încercare de a scăpa de toate.

Deși aceste strategii pot servi ca diversiuni temporare, nimic nu s-a schimbat în viața voastră atunci când vă întoarceți la rutina zilnică.

Stresul este intern, ceea ce explică dezastrele pe care le poate produce în privința sănătății voastre. Vă simțiți groaznic, este sentimentul că nu aveți niciun control. Cel mai simplu mod pentru a-i atenua efectele este de a avea grijă de singurul lucru pe care îl puteți controla… VOI. Și să lăsați la o parte ceea ce nu puteți controla. Frumusețea acestei rețete este că prin preluarea controlului asupra vieții voastre, lucrurile externe sau exterioare se vor schimba ca răspuns la schimbările interioare. Iată mai jos zece pași pentru o destresare prezentă și viitoare.

Vindecați-vă singuri

Dr. Bruce McEwen, care a scris „The End of Stress As We Know It” (Sfârșitul stresului pe care-l cunoaștem), sugerează că eliminarea stresului vine din rețetele bunicilor. El spune că pașii cei mai importanți pe care îi puteți face sunt cei mai simpli: exerciții, o dietă sănătoasă, somn regulat, consum de alcool minim sau moderat și fără fumat. Acesta, notează el, este cel mai sofisticat și de ultimă oră răspuns pe care-l poate oferi știința!

Organizați-vă

Dezordinea fizică ne amintește de lucrurile care trebuie făcute și asta este stresant. Îndepărtați-vă dezordinea fizică și vă veți eradica dezordinea mentală, plus că vă veți simți plini de energie. Rețeta pentru eliminarea dezordinii este aceeași, indiferent de spațiul în care vă aflați. Pe scurt, începeți prin a defini scopul camerei, apoi identificați categoriile importante care trebuie păstrate în acel spațiu, sortați-vă tot ce vă aparține în aceste categorii, editați fiecare categorie și, la sfârșit, puneți-vă lucrurile într-un loc plăcut și practic.

Fixați limite

Limitele acționează ca filtre pentru a vă ține în siguranță față de comportamentele celorlalți care vă pot răni, lăsând să treacă dragostea, susținerea și acțiunile hrănitoare de care avem cu toții nevoie. Fixați-vă limitele hotărând ce nu vă pot face alții sau ce nu pot face în prezența voastră și prin diseminarea acestei informații către oricine care depășește una dintre aceste granițe.

Făceți-vă timp pentru voi

Făceți-vă o listă cu lucrurile care vă place să le faceți, dar nu aveți timp pentru ele în mod regulat. Ordonați-vă lista și introduceți primele cinci până la șapte articole în calendarul vostru zilnic. Lista voastră poate să includă lucruri simple ca citirea știrilor sau a unei cărți importante, o baie cu spumă, yoga etc. Veți avea mai mult succes în a face aceste lucruri dacă le acordați timp și spațiu în propriul vostru calendar.

Fiți pozitivi

William James, părintele psihologiei moderne a spus: „Cea mai mare descoperire a generației mele este că omul își poate modifica viața prin modificarea atitudinii sale mentale.” Cu alte cuvinte, ceea ce le spuneți altora, dar și vouă înșivă, vă impactează prezentul și vă crează viitorul. Iubiți-vă pe voi înșiși și folosiți puterea cuvintelor pozitive, a gândurilor plăcute și afirmarea convingerilor pentru a duce viața pe care doriți s-o trăiți.

Munciți într-o meserie care vă place

Dacă sunteți ca majoritatea oamenilor, vă petreceți majoritatea orelor de veghe la muncă. Veți ști că sunteți în profesia potrivită atunci când: vă treziți dornic să mergeți la muncă, vreți să dați în fiecare zi ceea ce aveți mai bun și știți că munca dumneavoastră este importantă.

Înconjurați-vă cu o comunitate care vă susține

Sunteți cei cu care vă petreceți timpul. Alăturați-vă oamenilor care vă plac și vă acceptă așa cum sunteți, sunt interesați de voi (nu de ceea ce puteți face pentru ei), care vă ridică (nu cei care vă doboară), rezolvă rapid problemele, nu bârfesc și nu se plâng și care știu să se simtă bine. Totul este posibil cu susținerea potrivită.

Învățați să spuneți „nu”

Cu toții am fost influențați în decursul vieții de oameni care ne spun că ar trebui să facem asta ori se cuvine să facem aia. Ca rezultat, s-ar putea să ajungem să trăim o viață pe care ne-o dictează alții în loc de cea pe care ne-o dorim. Așa că, data viitoare când vă gândiți la ceva ce s-ar cuveni să faceți sau altcineva vă sugerează că ar trebui să faceți, respirați adânc și puneți-vă întrebarea dacă este ceva ce vreți să faceți. Dacă nu, spuneți doar „nu” sau „nu, mulțumesc”. Atunci când spuneți nu unor lucruri de care nu vă pasă, vă spuneți da vouă și acest lucru vă va elibera timpul și energia pentru lucrurile pe care alegeți să le faceți. În concluzie, veți fi mai fericiți.

Săriți peste ceea ce tolerați

Ceva tolerat este un lucru care vă irită și vă drenează energia pentru că trebuie făcut, fixat, înlocuit sau schimbat. Dacă sunteți ca majoritatea oamenilor veți tolera peste 100 de lucruri! Puneți pe hârtie o listă cu toate lucrurile care vă sâcâie (un robinet care picură, grija banilor, greutatea voastră, cumpărăturile și comisioanele pe care trebuie să le faceți, lipsa timpului, fișiere din computer care nu mai răspund la comenzi, părul, o cameră care trebuie zugrăvită, etc.). Când lista e completă, sortați-le și verificați dacă o soluție nu poate elimina mai multe lucruri tolerate. De exemplu, dacă aveți grămezi de haine în fiecare dormitor, geamuri murdare și praf peste tot, angajarea unei menajere va elimina toate trei problemele. Rezolvați problema cu menajera azi. Apoi angajațivă să cheltuiți un pic de timp în fiecare săptămână pentru a elimina alte elemente tolerate. Dacă sunt și lucruri pentru care nu aveți competențe sau cunoștințe pentru a le aranja, luați în considerare angajarea unui expert sau a unui meseriaș pentru a vă face acest serviciu.

Rezolvați-vă toate nevoile

O „nevoie” nu este o opțiune, este ceva ce trebuie să aveți pentru a funcționa complet. Este diferită de o „dorință”, care este opțională. Nevoile nesatisfăcute vă conduc spre distracție sau mai rău. Determinați-vă ce nevoi nesatisfăcute aveți, dacă sunt, apoi luați măsurile care se impun pentru a le îndeplini. De exemplu: ați dat o lovitură și treceți printr-o tranziție de carieră, rugați-vă un prieten să vă sune de două, trei ori pe săptămână pentru a vă întreba ce mai faceți și a vă ajuta. Alte opțiuni pot fi să vă sunați singuri mesageria vocală și să vă lăsați mesaje de încurajare ori să angajați un coach specializat în asemenea tranziții. Atunci când vă conștientizați și vă satisfaceți nevoile, veți fi liberi să vă concentrați asupra altor zone ale propriei vieți.

Dacă vreți să fiți mai fericiți și să aveți mai mult succes, concentrați-vă asupra lucrurilor pe care aveți puterea de a le controla.

Alte articole care s-ar putea să vă placă:

Tehnici de învățare accelerată

Și dacă ați învăța leadership-ul ca pe muzică ori karate?

De ce autocritica vă ajută să reușiți

Cum să vă prezentați profilul LinkedIn când sunteți în șomaj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *