Blog

Blog
Cum să gestionați ascensorul emoțional ca antreprenori

Comments (0) - Uncategorized

Cum să gestionați ascensorul emoțional ca antreprenori

Mici victorii în mari decepții, obstacole în oportunități, aventura antreprenorială vă promite un montagne-rousse de emoții; înălțimi și prăpăstii neașteptate pe care trebuie să învățați să le gestionați pentru a le ține la distanță. Creându-vă propria întreprindere nu deveniți subit instabili din punct de vedere psihologic, dar trebuie să trăiți ceea ce se numește „ascensorul emoțional” al antreprenoriatului. Iată câteva sfaturi pentru gestionarea acestui „ascensor emoțional”.

Antreprenoriatul, o viață la limită

Un proiect antreprenorial este un veritabil proiect de viață. Munciți zi după zi, oră după oră, mult mai mult decât ar trebui. Vă gândiți fără încetare, îl confruntați cu cei apropiați, cu partenerii, cu clienții… Este un pic ca și cum v-ați confrunta cu ceilalți. În aceste condiții, este complet normal să simțiți senzații puternice, care în materie de creare de întreprinderi pot merge de la euforie la deprimare totală într-un sfert de secundă. Vă treziți dimineață cu un nou client în buzunar, fericiți, dar terminați ziua cu un refuz de finanțare și plonjați într-o stare de depresie profundă. Descoperiți un nou concurent, vă pierdeți telefonul în aglomerație, dar cineva apropiat vă încurajează și vă felicită și totul redevine roz… Când ești antreprenor, cel mai mic eveniment este propice pentru ascensorul emoțional.

Ieșiți din izolare și partajați-vă ascensorul emoțional

În calitate de antreprenori evoluați într-un context sursă de angoasă și stres. Dacă o problemă începe să vă macine, oricare ar fi, oricât de mică, ieșiți la înaintare și dezvăluiți-o unui apropiat. Nu numai că a vorbi este un act de eliberare, dar anturajul vostru vă va aduce o privire proaspătă și vă va ajuta să de-dramatizați. Coworkingul are vânt din pupa! Aceste spații de lucru partajate între tinerii șefi de întreprinderi sunt propice schimburilor și susținerii între profesioniștii care sunt supuși cu toții aceluiași ascensor emoțional.

Focalizați-vă pe o viziune pe termen lung

Viața cotidiană vă este perturbată de multiple tracasări? Gândiți pe termen lung! Viziunea pe care o urmăriți, obiectivul vostru strategic se va juca pe multe luni, poate chiar ani și nu obstacolele zilnice sunt cele care le vor perturba. Chiar dacă pierdeți timp, chiar dacă o luați pe un drum ocolit, încet, încet vă veți atinge obiectivul. Cel mai bine este să acceptați întârzierile și eșecurile ca pe niște experiențe care vă vor apropia totuși de scopul pe care vreți să-l atingeți.

Găsiți-vă un hobby pentru a vă destinde

Întreprinderea dumneavoastră reprezintă pasiunea voastră, dar trebuie să consacrați timp unei activități conexe cum ar fi sportul, voluntariatul într-o asociație, unei activități distractive… Consacrând câteva ore pe săptămână pentru altceva decât proiectul dumneavoastră, veți reuși poate să „slăbiți priza”, lucru indispensabil pentru a găsi soluții problemelor cotidiene și pentru a vă dezvolta creativitatea. Alții vor prefera meditația, yoga… Nu există o activitate mai benefică decât alta, din momentul în care vă simțiți eliberați.

Și dacă nu există o rețetă miraculoasă pentru a gestiona ascensorul emoțional, ieșirea din izolare și acordarea unei perioade pentru a vă regăsi suflul sunt demersuri pozitive. Antreprenoriatul nu este un sprint, ci un maraton. Obiectivul vostru? Acela de a vă îmblânzi emoțiile! Voi cum vă gestionați ascensorul emoțional?

Alte articole recomandate:

Sunteți un lider sau un manager?

Cum să preveniți și să gestionați o eroare de recrutare

10 definiții pentru leadership

Care sunt cele mai mari greșeli de evitat în implementarea managementului schimbării?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *