Blog

Blog
10 întrebări pe care le pun doar managerii slabi

Comments (0) - Uncategorized

10 întrebări pe care le pun doar managerii slabi

O mulțime de manageri și oameni de HR au fost formați pentru a intervieva aplicanții pentru joburi de parcă am fi din nou în anii 60 și pun cele mai neconvingătoare întrebări din lume.

Uneori chiar țin scenariul interviului pe o tabletă în fața lor, în timp ce vorbesc cu voi. Asta e groasă. E ceea ce vă așteptați să facă doctorul când vă întreabă: „Aveți o istorie de hipertensiune? Nu? Astm? Maladii cardiace?”

Interviurile după scenariu sunt nasoale, cu sau fără tabletă, dar nu l-aș da la o parte pe un manager doar pentru că urmărește un scenariu pregătit dinainte. Unele companii chiar cer asta. Nu este un semnal extraordinar din partea organizației pentru care dați interviul, dar nu este nici un motiv să vă ridicați și să plecați imediat.

Mulți, dacă nu chiar majoritatea managerilor vă vor pune una dintre întrebările fără rost, extrase direct din scenariul făcut de oameni fără prea multă minte:

  • De ce vreți să lucrați aici?
  • Care este cel mai important punct forte al dumneavoastră?
  • Ce ne aduceți în echipă?
  • Ce ar spune despre dumneavoastră ultimul șef?

Astea sunt niște întrebări tâmpite. Ar fi mai deștept și mai interesant pentru toată lumea dacă managerul ar descrie pur și simplu rolul și ar discuta cu voi despre provocări și cerințe.

Acesta ar fi un interviu uman și ar fi mult mai util decât unul după un scenariu. Dar e în regulă! Puteți să folosiți noile tehnici de interviu pentru a-l înghionti pe managerul care recrutează în afara scenariului, într-o conversație reală.

Putem ierta un manager de recrutare pentru că a dormit în timp ce tehnicile de interviu au evoluat în ultimele trei decenii.

Ceea ce nu e chiar așa ușor de iertat, este tonul răutăcios sau tăios din timpul interviului, care se manifestă în discurs, în limbajul nonverbal și bineînțeles în întrebările pe care alege să vi le pună.

Iată mai jos 10 întrebări, care dacă vi se pun la un interviu, aproape țipă să nu lucrați pentru un asemenea om! Aceste întrebări sunt echivalentul unui semn de „Intrarea interzisă”. Ele indică un manager slab, care va dori să se înconjoare de oameni de aceeași calitate.

Managerii slabi sunt oameni temători care au ajuns din întâmplare pe poziții în care coordonează alți oameni. Nu vă puteți permite să lucrați pentru manageri slabi. Ei nu au acea prezență personală care să vă conducă prin integritate și respect. Și asta nu înseamnă că un manager slab este o persoană rea sau un ticălos.

Nici măcar nu trebuie să-i acordați atât de mult credit! Managerul slab este doar o persoană normală care operează într-o stare de frică. Iar frica îi strivește pe oameni. Îi face ursuzi și nerăbdători. Le drenează energia și le alterează judecata. Niciun manager slab nu va colabora, nu va inova și nu vă va acorda libertatea de a vă folosi competențele.

Un manager slab are nevoie să dețină controlul. Frica îl face suspicios, negativ și chiar competitiv cu membrii echipei sale. Meritați o experiență mai bună de leadersip!

Dacă dați peste un manager slab la interviu, puteți da răspunsuri scurte pentru a termina rapid interviul. Iar dacă sunteți siguri că vă pierdeți timpul, vă puteți chiar ridica să plecați.

Mai jos vă prezint cele 10 întrebări pe care un manager slab și temător vi le va pune. Acesta trebuie să fie sigur încă de la interviu că sunteți gata să vă ploconiți și să cerșiți jobul și apoi să-i fiți recunoscători lui, pentru că v-a angajat.

Există mai multe variații ale acestor întrebări, iar unii candidați mai puțin norocoși le-au auzit pe toate!

  • Aveți douăzeci de minute pentru a mă convinge să vă angajez!
  • Avem o mulțime de candidați calificați pentru acest post. De ce credeți că trebuie să vă angajăm tocmai pe dumneavoatră?
  • Mi-ați spus la ce sunteți bun. Dar la ce nu sunteți?
  • Acestea sunt câteva lucruri pe care nu le voi tolera la un membru al echipei. Mă puteți asigura că nu sunteți genul pe care tocmai l-am descris?
  • Ce părți din CV sunt machiate sau exagerate?
  • Spuneți-mi cum reacționați sub presiune. Cu toții lucrăm sub presiune aici și nu accept scuze.
  • Istoria carierei dumneavoastră e ok, dar nu extraordinară. Ce vă face să credeți că puteți lucra pentru noi?
  • Ce înseamnă pentru dumneavoastră să urmați ordinele?
  • Sunteți disponibil pentru a fi chemat în weekend sau seara târziu dacă am nevoie de dumneavoastră?
  • Cât de mult vă doriți acest job?

Alte articole pe care poate ați dori să le citiți:

Topul liderilor preferați de conducătorii de companii

Aveţi talent, provocarea este să vi-l descoperiţi!

Recunoaşterea unei adevărate „idei noi”

10 meserii inconturnabile care recrutează în domeniul digital

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *