Blog

Blog
Întrebare la interviu – Ce căutați în termeni de cultură organizațională?

Comments (0) - Uncategorized

Întrebare la interviu – Ce căutați în termeni de cultură organizațională?

Intervievatorii aruncă chestia asta pentru a sorta angajații. Foarte rar există un răspuns cu adevărat preferat, pentru că oamenii cu stiluri diferite se descurcă bine în roluri diferite, dar dacă aveți o preferință extremă într-un fel sau altul, aceasta poate deveni o problemă. Poate fi, de asemenea, un avantaj, astfel încât, cunoașterea culturii angajatorului potențial este esențială înainte de a putea da un răspuns clar la această întrebare. Odată ce v-ați realizat cercetarea, există câteva tactici care vă pot ajuta răspunsul să urce în top.

Puncte de evidențiat

Când vă planificați răspunsul, aceste puncte vă pot ajuta să evidențiați aspectele importante:

  • Oriunde ați merge, discutați despre modurile în care vă adaptați stilul și deveniți mai productivi în mod măsurabil;
  • Pledați pentru alegerea voastră pentru a arăta cum împingând lucrurile doar un pic în acea direcție puteți ajuta compania printr-o abordare mixtă;
  • Dacă este posibil, introduceți rolurile și situațiile care fac preferabila una față de alta, pentru a demonstra flexibilitate;
  • Măsurați-vă răspunsul și încercați să rămâneți specifici, utilizând exemple clare.

Greșeli pe care trebuie să le evitați

Aceasta este o întrebare unde există câteva moduri în care puteți greși în mod accidental. Pregătiți-vă dinainte răspunsul, astfel încăt să-l puteți edita de mai multe ori pentru aceste caracteristici:

  • Nu discreditați o alegere pe măsură ce o explicați pe cealaltă;
  • Amintiți-vă să nu dezvăluiți faptul că știți deja ce preferință are intervievatorul, chiar și atunci când cunoașteți cultura acelui loc de muncă;
  • Respectarea ambelor alegeri este diferită de refuzul de a alege, deci nu dați un răspuns echivoc;
  • Ca multe alte întrebări comportamentale, a vă concentra prea mult pe partea personală vă îndepărtează de modul în care vă potriviți la acest loc de muncă.

Exemplu de răspuns

Iată o modalitate de a aborda răspunsul cu un simț al echilibrului și al proporțiilor:

„Sunt într-adevăr motivat de locurile de muncă cu o cultură antreprenorială, dar din experiență știu că nu se potrivesc oricui. Cred că este important ca toți să fie susținuți și atunci când o organizație cu o cultură antreprenorială are un program clar de mentorat sau un program bun de formare și dezvoltare profesională, pentru a modela această latură și dorința de a reuși, lucrurile merg cu adevărat bine.”

Acest răspuns este clar și funcționează bine pentru că judecă în mod corect câtă strucutră trebuie pentru a echilibra mediul antreprenorial, dar nu este de fapt o afirmație negativă referitoare la mediile cu mai multe sau mai puține constrângeri. Acest lucru îi permite celui care ascultă să se concentreze pe aspectele pozitive ale scenariului și vă asigură că înțelege mesajul potrivit din răspuns.

Alte articole pe care poate nu le-ați citit:

În trei cuvinte despre secretul succesului în management

Obiceiuri ale conducătorilor performanţi

Creaţi-vă un brand personal

Comunicarea în lumea organizațiilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *