Blog

Blog
Fericirea la locul de muncă – reguli de bază la îndemâna voastră

Comments (0) - Uncategorized

Fericirea la locul de muncă – reguli de bază la îndemâna voastră

Pentru a atinge fericirea la locul de muncă aveți nevoie să luați lucrurile în propriile mâini, în loc să rămâneți prizonierii circumstanțelor și neputincioși în fața evenimentelor. Trebuie să schimbați lectura propriilor experiențe și să vă acordați mijloacele pentru a înflori din nou prin munca voastră. Iată câteva reguli de bază pentru fericirea la locul de muncă, la îndemâna dumneavoastră.

Evitarea autodenigrării

Când lucrurile merg prost, când circumstanțele vă contrariază, când faceți o greșeală, nu folosește la nimic să vă culpabilizați. Este mai bine să fiți pe deplin conștienți de situație fără a lansa o judecată și să faceți ceea ce aveți de făcut păstrându-vă calmul și încrederea în voi.

Practicarea rezilienței

„Reziliența” la locul de muncă este capacitatea de a vă recupera rapid din punct de vedere mental și al energiei pentru a face față din nou adversității. Este inutil să pierdeți timp cu reincriminări sterile sau pentru a da vina pe alții. Cultivați-vă reziliența departe de orice culpabilitate sau scuze inventate. Cei rezilienți se recuperează și se implică din nou în acțiune.

Evacuați orice ranchiună

Una dintre cheile fericirii la locul de muncă este evacuarea oricărei ranchiune. A o conserva înseamnă a vă încăpățâna să rămâneți într-un anumit raport de forțe, să refuzați evenimentele, să le trăiți ca pe o adevărată nedreptate sau o amară deziluzie. Este mai ales un impas relațional. Iar curățarea, cicatrizarea acestei răni trece prin iertare, care necesită abandonarea oricărei dorințe de răzbunare, o reacție egoistă pentru a vă elibera dintr-o situație care vă ține în capcană.

Interziceți orice gelozie

Nu pierdeți timpul fiind geloși. Dacă sunteți cuprinși de gelozie față de un colaborator, ar trebui să vedeți în el mai mult un model decât un rival, identificând ceea ce îi reproșați pentru a vă întreba apoi cum puteți reuși la rândul vostru. Acționând în loc să vă lăsați purtat de frustrarea profesională vă veți apropia de reușită și veți diminua otrava din voi până la a vă convinge să faceți mai bine decât cel care vă irita.

Găsirea pasiunii în voi, nu în munca voastră

Puteți avea fantezii referitoare la un job de vis, super bine plătit, valorizant din punct de vedere social, în mijlocul unor colegi strălucitori și simpatici. Dar a căuta această situație aproape perfectă sau chiar a crede că ea există, poate avea un efect nefast. În loc să vă gândiți la voi, la situația voastră personală și la ceea ce puteți obține ca beneficiu, identificați-vă mai mult ca un actor în întreprindere și în societate, care le aduce altora un ajutor și avantaje de care vor profita în viață.

Nu-i priviți pe alții ca pe niște mașini

În mod natural îi măsurăm pe ceilalți egoist în funcție de ceea ce ne pot aduce sau face pentru noi. Ne comportăm în mod natural cu simpatie față de șefii ierarhici datorită ajutorului pe care ni-l pot aduce. În loc să vă comportați cu cineva în funcție de rolul lui, este mai bine să-l considerați înainte de orice o ființă umană și să instaurați o relație interpersonală.

Proiectați-vă peste 10 ani

Cea mai mare parte a problemelor pe care le-ați înfruntat acum 10 ani au dispărut din viața voastră. Procedați la aceeași gimnastică în timp și spuneți-vă că ceea ce astăzi vă apare ca gigantic și insurmontabil vi se va părea o glumă atunci când vă veți aminti după zece ani, dacă nu veți uita cu totul.

Eliberați-vă de orice model al fericirii

Dacă așezați fericirea într-un post determinat, într-un anumit sector și o întreprindere anume, veți avea multe pățanii și decepții. Sau dacă vă veți plasa fericirea la nivelul unei remunerații precise. Veți găsi fericirea într-un moment care nu este previzibil, într-un post pe care nu-l vizați. Ne găsim adesea destinul profesional pe drumuri pe care le-am ales pentru a evita ceva.

Investiți în proces, nu în rezultat

Rezultatele sunt complet în afara controlului vostru. Dacă vă concentrați pe un obiectiv, o țintă, un rezultat, asupra a ceea ce sperați, riscați să fiți decepționați adesea. Este mai bine să vă concentrați asupra modului de acțiune pentru a-l atinge.

Uitați de multitasking pentru conștiința deplină

Multitaskingul conduce arareori la fericire. Vă face să vă investiți în numeroase acțiuni și să le asumați foarte rapid, deci adesea fără a avea competențele necesare. În loc să lucrați în toate zările, timp de câteva minute de fiecare dată, creșteți progresiv timpul acordat fiecărei sarcini și deveniți cu adevărat conștienți de ceea ce faceți, dincolo de orice aparat electronic. Pe termen lung, veți reuși mult mai multe și cu mai puțin efort.

Alte articole interesante:

Obținerea angajamentului managerului dumneavoastră prin co-dezvoltare

Spre un „management mărit”

Cum să stimulați fericirea echipei dumneavoastră fără a cheltui bani

Cum să vă cultivați carisma pentru a reuși

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *