Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

Sunteți născuți pentru a fi antreprenori?

Reușita necesită un amestec de calități înnăscute și dobândite. Chiar dacă nu dispuneți de toate atuurile, le puteți dobândi sau vă puteți găsi propria soluție. Iată câteva întrebări pe care trebuie să vi le puneți pentru a ști dacă posedați deja atuurile de bază ale antreprenorului.

Sunteți o persoană care se trezește devreme

Mai multe studii arată că oamenii matinali sunt mai eficienți. Totuși, există destui noctambuli care au succes. Aceste lucruri nu au cu adevărat importanță, ceea ce este important este ambiția și angajamentul în abordarea problemelor. Trezindu-vă devreme, obțineți mai mult spațiu pentru a începe, fără a vă pune complet la adăpost de amânări, care reprezintă adevărata problemă și nu aceea dacă sunteți matinali sau nu.

Adulmecați oportunitățile

Idea de milioane de euro este aceea care răspunde unei nevoi a pieței. Trebuie să reperați disparitățile și lacunele pentru a găsi idea care le poate acoperi. Bineînțeles, orice nouă idee bună este copiată. Sunt mulți antreprenorii care s-au îmbogățit urmând modelul altora. Antreprenorul înnăscut este un creator original. În munca voastră trebuie să fiți în permanență în căutarea oportunităților, iar asta ne ajută să ghicim idea potrivită care le-ar putea răspunde. Învățați să depistați o oportunitate.

Perseverenți în proiectele voastre

Știți să lucrați dur cu momente de entuziasm și altele de descurajare. În aceste momente vă dați seama dacă sunteți făcuți să deveniți antreprenori, la primele probleme nu aruncați prosopul, primiți lovitura și continuați mai puternici înainte, pe propriul drum. Fiecare echipă are nevoie de un visător care să o scuture de rutină. Foarte puțini antreprenori sunt visători. Trebuie să vă urmați în ciuda tuturor idea și să luați lucrurile așa cum sunt. Numai așa veți reuși, în ciuda tuturor dificultăților întâlnite, să vă urmați angajamentele, mici sau mari, și să vă țineți de ele. Știți că nimeni nu se îmbogățește de azi pe mâine (cel puțin nu prin muncă cinstită).

Spărgători ai status quo-ului

Abandonați școala convenționalului și alegeți drumul celor puțini. Nu acceptați lucrurile așa cum sunt, repuneți în cauză modul în care au fost făcute mereu. Vreți mai bine, mai repede și, în plus, nu vă este frică s-o faceți. Pentru a repurta un mare succes trebuie să aduceți pe piață un produs în afara normelor care nu are nimic de-a face cu obișnuitul.

Prieteni cu banii și cifrele

Un inventator este diferit de un antreprenor. Trebuie să știți ce să faceți cu banii dacă vreți ca întreprinderea sau idea dumneavoastră se decoleze. Analizați-vă finanțele personale și capacitățile de a investi și găsiți-vă un investitor. Dacă nu, nu vă veți putea optimiza idea și să vă faceți munca crâncenă lucrativă. În calitate de antreprenor trebuie să înțelegeți banii și să nu fiți îndatorat. Familiarizați-vă cu ei și descoperiți cum funcționează. Trebuie să știți să vă calculați în mod spontan costurile, fixe și variabile, veniturile viitoare, pe care din prudență și optimism le împărțiți la 4, și știți unde se află pragul propriu de rentabilitate.

Simțiți o teamă rațională

A demara o întreprindere nu împiedică frica. Sunteți plini de temeri, dar acționați totuși. Sunteți gata să faceți lucruri pe care nu le-ați mai făcut, să cereți eforturi de la clienți și furnizori, să pregătiți un plan de afaceri pentru bancă, să vă convingeți colaboratorii să lucreze dur împreună cu voi. Tot atâtea acțiuni care vă pot impresiona, dar pe care le veți face și cu cât veți acționa mai mult, cu atât acest lucru va deveni mai ușor.

Prea mândri pentru a cere ajutor

Nu puteți fi buni la toate. Nu ezitați să lucrați pentru eliminarea punctelor slabe. Dacă ignorați un domeniu, citiți cărți și vă informați despre subiectul acestei fragilități proprii, știți să apelați la un contact care vă sfătuiește și vă va ajuta cu ideile sale un anumit timp. La momentul potrivit, veți ști să angajați un manager pentru că știți să vă măsurați domeniile de incompetență și să cereți ajutor.

Alte articole pentru dumneavoastră:

Semnele îndepărtării de leadership

Cultura organizațională este în mare parte invizibilă

Este oare necesară schimbarea culturii organizaționale?

Știința transformărilor organizaționale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *