Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

Pentru a rămâne concentrați, antrenați-vă mintea ca pe un mușchi

În calitate de manageri, aveți multe sarcini de asumat într-o zi. A rămâne concentrat poate fi dificil cu un flux constant de colaboratori, de clienți, de mesaje și de apeluri telefonice care necesită toate atenția dumneavoastră. În mijlocul vacarmului, trebuie să vă înțelegeți limitele creierului și să faceți în așa fel încât să vă îmbunătățiți concentrarea pentru a vă mări productivitatea.

Identificați-vă cu ceea ce faceți

Concentrarea vă este indispensabilă pentru a rămâne la o eficiență maximă și productivi pentru a citi, a telefona, a comunica sau a anima o ședință. O bună concentrare vă facilitează memorizarea și evită o pierdere prea mare de energie. A vă ameliora concentrarea înseamnă de asemenea a fi mai zen și a dobândi o bună stăpânire de sine. Concentrarea vă vrea atenția pentru a asculta, a observa și a înregistra ceea ce este important. Dacă vă lăsați ușor distrași de mediul vostru sau de gândurile parazitare, capacitatea dumneavoastră de muncă și calitatea ei scade. A fi concentrați înseamnă a fi 100% în tot ce faceți și a vă identifica cu ceea ce faceți.

A vă concentra atunci când trebuie

Creierul dumneavoastră este foarte permeabil la cea mai mică distracție, în așa fel încât mediul digital actual vă complică teribil viața și vă testează capacitatea de a vă concentra. O distracție vă dezorientează mintea și poate fi periculoasă, într-atât reacția creierului este automată și practic imparabilă. Dacă multitaskingul este o competență importantă, prezintă în același timp inconvenioentul de a vă reduce inteligența. Faceți greșeli, ratați indicii subtile și pentru a agrava lucrurile, vă dă iluzia multitaskingului care vă aduce emoția de a face mai multe lucruri o dată. Până la urmă, nu e vorba de a fi atenți tot timpul, ci de a profita de o mică perioadă fără distragere în fiecare zi.

Faceți munca creativă la început

Atunci când vă începeți ziua de lucru fără un plan precis, înfruntându-vă sarcinile conform unui grad de urgență prost definit, vă cheltuiți în primele ore cea mai bună energie și vă uzați atenția. O oră de muncă vă diminuează capacitatea de muncă de la început. Pentru a vă concentra în mod eficace, inversați ordinea lucrurilor: începeți de dimineață cu sarcinile care necesită creativitate sau concentrare și treceți apoi la o muncă mai ușoară, cum ar fi ștergerea mailurilor sau planificarea ședințelor.

Alocați-vă timpul în mod deliberat

Studiindu-se mii de persoane, s-a constatat că suntem cu adevărat concentrați în medie șase ore pe săptămână. Așa că trebuie să folosiți pertinent aceste ore prețioase. Unii se concentrează mai bine dimineața, alții noaptea și adesea în afara orelor de birou. Observați unde și când sunteți cel mai bine concentrați, apoi afectați-vă sarcinile cele mai dificile în aceste momente.

Antrenați-vă mintea ca pe un mușchi

Atunci când multitaskingul este norma, creierul dumneavoastră se adaptează rapid, vă pierdeți capacitatea de a vă concentra, iar distracția devine un obicei. Trebuie să practicați exerciții de concentrare, să izolați toate posibilitățile de distragere și să vă focalizați atenția pe o sarcină unică. Începeți cu un timp scurt, de exemplu 5 minute pe zi, apoi lucrați progresiv pe timpi din ce în ce mai lungi. Dacă mintea dumneavoastră începe să vagabondeze, reveniți la sarcina de îndeplinit. Este un antrenament care trebuie urmat în mod regulat, ca și cum ar trebui să vă mențineți în formă. Trebuie să vă obișnuiți „mușchiul” să se concentreze.

Alte articole care poate v-au scăpat:

Un secret al managementului: satisfacerea setei de recunoaștere

Cuvintele clienților vă construiesc brandul

Despre câștigarea respectului prin exemple

Ascultați mai mult pentru a motiva mai bine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *