Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

Managementul timpului – cum să deveniți mai productivi

Alegerea mijlocacelor cele mai judicioase pentru a vă utiliza timpul este esențială pentru a vă atinge obiectivele. Timpul este o resursă neregenerabilă, atât de prețioasă încât e mai bine să aveți grijă de el. Minutele irosite ici și colo de-a lungul zilei vă pot schimba traiectoria vieții și rezultatele. Iar dacă vă simțiți blocați într-o magmă interminabilă de lucruri de făcut, încercați aceste tehnici de accelerare a time managementului și a productivității.

Urmărirea utilizării timpului

Înregistrați-vă minutele într-un jurnal pentru a înțelege mai bine cum vă cheltuiți sau chiar vă irosiți timpul. De fapt dispuneți de mai mult timp decât credeți. Pentru a face acest jurnal, alegeți suportul care vă convine cel mai bine, un caiet de școală, o tabletă sau o aplicație dedicată urmăririi timpului. Notați timp de o săptămână fiecare dintre obiceiurile voastre cotidiene cu timpul pe care îl afectați, în mod conștient sau nu. Vă veți da repede seama de lucrurile inutile. Cel puțin un sfert din activitățile voastre corespund unor sarcini cu valoare mică la care puteți renunța ușor sau le puteți delega ori externaliza, câștigând astfel până la 10 ore pe care le veți putea exploata mai inteligent.

Menajarea prin pauze

Conform observațiilor științifice, munca fără încetare degradează performanțele, cu atât mai mult cu cât creierul dumneavoastră reușește să se concentreze numai 90 de minute cu eficacitate dacă nu ați prevăzut un moment de pauză sau chiar de întrerupere. Alegeți activitatea cea mai importantă pentru început, atunci când voința este puternică și mintea proaspătă și hotărâți să-i afectați atenția timp de 30, 45 sau 90 de minute, apoi faceți o pauză. Pauza vă va fi benefică dacă știți să nu abuzați. Scurte și puțin numeroase, pauzele favorizează concentrarea. Creierul dumneavoastră are nevoie să facă pauze, așa cum au scos în evidență Florent Meyniel și Mathias Pessiglione, cercetători în neuroștiință la spitalul Pitie-Salpetriere.

Utilizați regula 8/12/18

Trebuie să evitați infobezitatea și să nu vă lăsați scufundat. Irosiți aproape o zi pe săptămână cu ocupații sterile, cronofage cum ar fi comunicația informală, bârfele improvizate, inflația de mailuri și apelurile telefonice. Nu vă lipsește timpul, dar trebuie să-l păziți mai bine. Și la boli grave medicamente puternice, debranșați-vă telefonul și închideți-vă inboxul pentru a vă concentra asupra priorităților. Aplicați regula 8-12-18 pentru a vă consulta mesajele și a răspunde. Petreceți 20 de minute la ora 8, la prânz și apoi din nou la ora 18 și veți câștiga o groază de timp în timpul zilei. Voi trebuie să vă dezintoxicați de această comunicare care vă hărțuiește și nu e esențială. Un mail poate aștepta întotdeauna 6 ore.

Exploatați noile tehnologii

Cu cât veți delega mai mult unui colaborator sau instrumentelor la dispoziția voastră, cu atât veți câștiga timp, cu atât mai mult cu cât noile tehnologii vă oferă alegerea unor mijloace pentru a vă optimiza cu adevărat ziua. De început cu Outlook-ul care permite fixarea întâlnirilor și ședințelor, cu un reminder care se afișează înainte. Din ce în ce mai mult în lumea noastră mobilă centrată pe cloud, productivitatea trece prin conexiunea la servicii ca Evernote, în sinergie cu Google Drive pentru a avea acces la fișiere, a le organiza, a vă pregăti proiectele, a stoca ideile, a înregistra ședințe sau discursuri, a partaja documente cu colegii.

Folosirea unei aplicații pentru urmărirea timpului

Nu rămâneți simpli observatori ai timpului vostru. Reglați o alarmă sau un cronometru în timp ce lucrați și concentrați-vă asupra a ceea ce faceți, fără a verifica ora în permanență. Vă veți da seama că veți termina munca mai rapid decât ați prevăzut-o. Puteți încerca o aplicație cu descărcare gratuită cum este cea de la Taptile Apps UG sau să folosiți Orotimesheet, o aplicație web de tip info-cloud, care permite să fixați activitățile în timp de pe un PC, o tabletă sau mobil în permanență.

Trezirea mai devreme

Cu toate aceste tehnologii care impun schimbări, poate fi salutar să reveniți la lucrurile de bază, cum ar fi, de exemplu, trezirea mai devreme. Dimineața este adesea un moment crucial pentru a găsi idei sau subtilități, mai ales pentru a gestiona prioritățile proprii vieții personale, pe care viața profesională vă face s-o neglijați deseori. Primele ore ale dimineții sunt liniștite, un moment privilegiat al zilei, momentul de pace pentru a se regăsi, a gândi, a lua micul dejun și a face exerciții. Dimineața, pentru numeroși angajați este perioada cea mai productivă a zilei, fără distrageri, cu o concentrație maximă pentru a avea o vedere de ansamblu asupra zilei care urmează, a obiectivelor săptămânii și a se deplasa mai ușor pentru a ajunge la timp. A vă trezi mai devreme nu înseamnă a vă lipsi de somn, ci cu siguranță suprimarea timpului neproductiv și irosit care întârzie adesea momentul de a se culca. De fapt acest lucru înseamnă transformarea orelor pierdute seara în minute productive dimineața.

Alte articole complementare:

Jocul se schimbă – tendințe care schimbă vânzările

Atunci când creșterea rimează cu încrederea

Despre inovație în organizații – Darwin sau Lamarck?

Controlul sau reducerea costurilor?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *