Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

Managementul specific pentru generația Y

Pentru a conduce tinerii din generația Y, trebuie ținut cont de noile lor aspirații detaliate în studiul Millenial Survey al Deloitte.

Tinerii din generația Y (născuți între 1980 și 2000) sunt mult mai exigenți decât cei din generația precedentă vis-a-vis de întreprinderea și directorii lor, așa cum o constată acest studiu.

„Milenarii” se văd lucrând pe cont propriu

Bazându-se pe răspunsurile a peste 7.800 de persoane născute după 1983 în 26 de țări din toată lumea, rezultatul este fără echivoc: 70% din cei pe care-i numim „Millennials” nu se identifică cu modelul tradițional de întreprindere și s-ar vedea lucrând mai curând pe cont propriu. Această generație, care se impune deja în mai multe sectoare, printre care cel al tehnologiei, și care va reprezenta 75% din efectivele profesionale până în 2025, aspiră să muncească pentru întreprinderi care încurajează spiritul inovativ, le dezvoltă competențele și doresc să-i vadă jucând un rol pozitiv în societate. Conform studiului, membrii generației Y consideră că la ora actuală întreprinderile nu pun totul la bătaie pentru a le dezvolta competențele în materie de leadership și a le crește potențialul, chiar dacă ei înșiși nu sunt înclinați să se lupte pentru posturile superioare.

Tinerii francezi chiar mai severi față de întreprinderi

Tinerii francezi din generația Y sunt mai puțin convinși decât media mondială de impactul pozitiv al întreprinderilor în societate (65% față de 74%). Sunt mult mai numeroși cei care cred că primul obiectiv trebuie să fie crearea de locuri de muncă, atât pentru lumea afacerilor (55%, adică +14% față de medie), cât și pentru administrația publică (43%, adică 11% peste medie). În mod global, tinerii francezi sunt mai severi decât omologii lor atunci când evaluează comportamentul întreprinderilor: doar 36% (față de 54%) cred că acestea au un comportament etic și durabil, iar doar 44% (față de 56%) cred că liderii sunt cu adevărat implicați în căutarea unei societăți mai bune.

Și au în mod egal o viziune mai puțin pozitivă despre conducătorii actuali referitor la capacitatea lor de a dezvolta competențele tinerilor în materie de leadership (37% față de 49%) și creativitatea colaboratorilor lor (32% față de 45%). Și totuși, doar 52% visează să lucreze în mod autonom și să părăsească mediul de lucru propus de întreprinderi (față de media mondială de 70%).

Voi ce credeți? Cum percepeți aceste exigențe ale generației Y?

Și care credeți că este opinia la noi în țară?

Aștept mai jos comentariile voastre.

Alte articole:

Lacătul numeric – o soluție eficientă contra spionajului industrial

Managementul de tranziţie – un model încă prea puţin sau deloc cunoscut în România

9 acțiuni pentru reușita ședințelor

Câteva reguli pentru a reuşi, învăţate de la Steve Jobs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *