Blog

Blog
Cum să reușiți în leadership

Comments (0) - Uncategorized

Cum să reușiți în leadership

A fi lider înseamnă a avea o viziune strategică și a vă face echipa să adere la ea. Iată mai jos patru principii care trebuie respectate pentru a stabili o relație de încredere cu colaboratorii dumneavoastră și a-i incita să vă urmeze.

Informați pentru a da sens

În calitate de lideri aveți o viziune și este foarte important să o împărtășiți cu echipa voastră. Ori din nefericire în organizații informația este adesea o sursă a puterii și deci este distilată cu zgârcenie. Analizați mai întâi informația de care dispuneți și filtrați-o conform următoarelor criterii: este originală? Aduce ceva nou echipei? Este exactă? Completă? Obiectivă? Dacă răspunde tuturor acestor criterii, atunci difuzați-o, după ce ați avut grijă să folosiți cel mai eficient canal de comunicare pentru a ajunge la colaboratorii dumneavoastră. Acest lucru va permite să dați sens acțiunii lor.

Delegați pentru a motiva

 Sunteți încă neîncrezători, nu ați găsit colaboratorul care ar ști să facă totul la fel de bine ca voi? Atenție, sosia profesională nu există. A dirija înseamnă să faceți să se facă! Acest lucru vă permite nu numai să optimizați gestionarea timpului propriu, ci și să dezvoltați motivarea și competențele propriei echipe. Pentru asta separați lucrurile care țin de funcția dumneavoastră și cele care pot fi delegate. Apoi, o delegare nu se impune și nu se retrage. Acest lucru ar fi fatal pentru motivarea echipelor voastre. Fixați regulile jocului cu persoana care trebuie să facă treaba. Și verificați bine că beneficiază de toate resursele (mai ales de competențe) și mijloacele pentru a-și duce sarcina la bun sfârșit. Apoi, urmăriți totul, punându-vă de acord asupra modelelor de urmărire care dau cea mai mare autonomie.

Acordați recunoașterea

Este adesea mai ușor să arătați cu degetul ceea ce nu merge și totuși puteți acorda recunoașterea fără prea mare efort. Dacă practicați politica ușii deschise, dacă știți să ascultați, răspundeți pozitiv nevoilor de formare și încurajați inițiativele, atunci sunteți un adept al recunoașterii indirecte. Dacă sunteți capabili să spuneți unuia dintre colaboratorii voștri apropiați: „mi-a plăcut foarte mult expunerea dumneavoastră”, folosiți foarte bine recunoașterea directă. Felicitați chiar în cazul unui rezultat parțial, felicitați „la cald” și acordați-vă timp pentru a o face în mod individual. Urmăriți efectul asupra anturajului vostru. Un semn adevărat de recunoaștere, bine distribuit, dinamizează talentul și motivarea.

În fine, fiți congruenți și etici

Cunoașteți probabil maxima: faceți ceea ce spuneți și spuneți ceea ce faceți? Dați exemplu, știind în același timp să vă recunoașteți greșelile, atunci când este necesar. Da, este suficient să fiți echitabili și corecți în modul de lucru, de a da feedback, de a acorda încredere, asumându-vă responsabilitatea de filtru între diferitele niveluri ierarhice. Evitați să vă transferați urgențele și propriile angoase pe umerii colaboratorilor voștri. Este o muncă de zi cu zi care vă permite să realizați proiecte mari și să-i coagulați în jurul vostru. Și mai știți ceva? Vă va face plăcere acest lucru și vă veți simți bine!

Alte articole pe care poate nu le-ați citit:

Cauze ale eșecului în căutarea unui loc de muncă pe care trebuie să le eliminați

Calitatea vieții la locul de muncă impactează performanțele întreprinderii

Cele mai bune citate despre vânzări

Până la urmă suntem ființe umane sau doar capital uman?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *