Blog

Blog
8 obiceiuri emoționale care vă țin pe loc ca lider

Comments (0) - Uncategorized

8 obiceiuri emoționale care vă țin pe loc ca lider

Uneori ceea ce vă stă în calea succesului sunt propriile voastre emoții. Dar vestea bună e că aveți o cale de ieșire. Am auzit cu toții cât de importantă pentru succes este inteligența emoțională, dar uneori emoțiile noastre pot fi dăunătoare. Mai ales atunci când situația este tensionată, a conduce emoțional nu este de obicei cea mai bună opțiune.

Iată mai jos câteva exemple de comportamente emoționale care care aduc adesea prejudicii. Dacă vreunul dintre acestea vă sună familiar, opriți-vă și puneți-vă întrebarea ce fel de rezultate obțineți cu ele și ce trebuie să schimbați pentru a ajunge unde vă doriți.

Îndepărtarea a ceea ce vă face să vă simțiți bine în loc de ceea ce trebuie

Așa cum spune o vorbă veche, ceea ce este corect nu e de obicei ușor, iar ceea ce e ușor de obicei nu e bine. Să nu vă fie niciodată rușine sau teamă să faceți ceea ce este corect, pentru că aduce un sentiment de bine mult mai persistent.

A face ceea ce e convenabil în loc de a fi angajat

Atunci când sunteți convinși, rămâneți implicați, comoditatea este dușmanul continuării. Convingerea înseamnă să rămâneți aliniați cu ceea ce ați spus că veți face, chiar dacă nu prea mai aveți chef. Confortul suprem este de a nu face niciodată nimic, așa că nu căutați satisfacția în această direcție.

Bazarea deciziilor pe ce este popular în loc de ceea ce este intuitiv

Emoțiile noastre ne trag adesea spre soluția cea mai populară, dar veți fi mai bine serviți dacă săriți peste acest impuls și faceți ce are sens pentru voi, popular sau nu. A lua decizii nu se referă la popularitate, ci la a găsi ceva care să meargă, iar a merge contra mulțimii este esența leadershipului.

A permite atitudinii dumneavoastră să vă controleze

Atunci când permiteți mâniei, apatiei ori mândriei să se așeze în calea lucrurilor pe care trebuie să le faceți, vă faceți un deserviciu nu numai vouă, dar și celor din jurul vostru. Cea mai mare dizabilitate pe care o puteți avea este de a fi o persoană cu o atitudine greșită și să-i permiteți acesteia să vă controleze.

A aștepta ca ceva să se întâmple în loc să creați momentul

Pasivitatea înseamnă că vă ascundeți, pentru că nu reușiți să aveți încredere în ceea ce se va întâmpla. Dar când conduceți de pe un loc de încredere, luați lucrurile în propriile mâini și creați un momentum acolo unde nu există. Schimbarea incrementală realizată fără șovăială poate duce la rezultate remarcabile.

A vă îngrijora pentru ceea ce ați putea câștiga în loc să vă asumați responsabilitatea

Emoțiile ne spun să mergem pe propria linie a minimei rezistențe, dar căutarea responsabilității este un test al autocontrolului. Când renunțați la dobândirea și exercitarea propriilor drepturi, sunteți gata să acceptați responsabilitatea care duce la respectul autentic.

A pleca de câte ori apare o problemă în loc să găsiți soluții

Este perfect normal să vreți să plecați de câte ori timpurile devin grele, dar dacă o faceți, permiteți emoțiilor să preia controlul. Caracterul și scopul necesită amuțirea vocii interioare și găsirea soluțiilor creative.

A se abandona stării de spirit în loc de a practica încrederea

Pentru prea multă lume instabilitatea se naște din teama de a părea plicticoși sau predictibili. Totul se referă la cum se simt, la ce vor și cum o vor obține. Dar când mențineți un control puternic asupra emoțiilor, sunteți capabili să rămâneți stabili în orice circumstanțe și provocări, fără a vă sacrifica abilitatea de a fi spontani și plăcuți.

Dezvoltarea conștiinței și a controlului emoțional în perspectivă poate fi descurajant chiar și în perioadele cele mai bune. Dar veți aprecia faptul că ați făcut această muncă interioară atunci când sarcinile sunt dificile, când schimbările trebuie să aibă loc, când provocările sunt prezente și sunteți capabili să vă ridicați la nivelul ocaziei și să conduceți bine și conștienți.

Alte articole recomandate:

Sosește generația Z – consecințele pentru IMM-uri

Dați substanță mărcii dumneavoastră digitale

Întreprinderea eliberată și managementul de tranziție

Întreprinderea eliberată și managementul de tranziție (II)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *