Blog

Blog
7 motive ale eșecului în interviul de recrutare

Comments (0) - Uncategorized

7 motive ale eșecului în interviul de recrutare

Nu ați fost convocați la un prim sau la un al doilea interviu de recrutare? Haideți să analizăm principalele cauze ale acestui eșec.

Nu este nimic mai normal decât să vă întrebați de ce nu ați fost convocați la un interviu de recrutare sau de ce acesta nu a fost urmat de un al doilea pentru un post pentru care credeați că aveți șanse maxime. Sigur, cel mai bine este să-l întrebați pe recrutor ce s-a întâmplat, dar este mai bine să o faceți după ce ați făcut mica analiză care urmează.

Nu ați asigurat urmărirea

Oricare ar fi etapa procesului de căutare în care vă găsiți, este imperativ să-l urmăriți pe recrutor. Pentru asta, indicați încă din scrisoarea de intenție că îl veți contacta prin telefon într-o săptămână. Apoi, este pertinent să-l sunați în fiecare săptămână timp de 2-3 săptămâni. Puteți transmite un email, telefona sau chiar să scrieți o mică scrisoare de mulțumire pe care s-o trimiteți prin poștă. Aceste acțiuni pot face diferența față de un simplu CV într-o grămadă.

Nu v-ați vândut

Atunci când ați pătruns în biroul în care are loc întrevederea, ați putut arăta că sunteți disperat în căutarea unui post? Recrutorii percep dacă nu sunteți destul de motivat pentru oferta lor și în acest caz vă vor pune întrebări în consecință. Trebuie să vă pregătiți să răspundeți, independent de obiectivele voastre pe termen scurt sau lung, în ce mod vă puteți aduce contribuția în întreprindere și de ce experiența voastră trecută vă face un candidat ideal. Știți de asemenea să vă identificați toate punctele slabe sau orice deficit de experiență și să vorbiți complet transparent. Aveți grijă să-i explicați recrutorului de ce nu are rost să se îngrijoreze.

Postul a fost prevăzut pentru un candidat recomandat din interior

Cam asta este regula, este mai sigur pentru recrutor să aleagă pe cineva care a fost cooptat. În același timp, nu competențele sau candidatura dumneavoastră sunt în cauză. Nu ați influențat nimic, chiar dacă este deranjant.

Nu v-ați arătat pasionat sau pur și simplu interesat

Ați pus întrebări despre întreprindere? Ați făcut cercetări adaptate și ați identificat valoarea pe care o puteți aduce organizației? Ați vorbit despre asta? Chiar dacă a căuta un job poate fi un proces lung și frustrant, trebuie fără încetare să dați dovadă de interes pentru întreprindere și pentru post pentru a vă poziționa ca un candidat ideal.

N-ați dat dovadă de ascultare

În calitate de candidat, a nu da dovadă de concentrare și a răspunde pe lângă este prohibitiv. Acest lucru dezvăluie faptul că ați ascultat prost. Fiți complet concentrat asupra tuturor aspectelor căutării dumneavoastră și mai ales în timpul întrevederii.

Nu ați avut nicio poveste de spus

Dacă recrutorul vă cere să evocați situații specifice cu care a trebuit să vă confruntați sau erori pe care le-ați comis și la care ați reușit să găsiți soluții pertinente, trebuie să aveți în memorie câteva exemple concrete să-i prezentați. Faceți lista acestor anecdote extrase din perioada voastră de formare ori din experiența trecută.

Nu ați reușit să fiți naturali

Zâmbiți. Destindeți-vă. Respirați adânc. Totul pare ușor, dar destule persoane își arată incapacitatea de a face asta atunci când e vorba de o întrevedere cu miză. Un recrutor vrea să ajungă să vă cunoască pe voi, cei naturali. Chair dacă este necesar să rămâneți profesionali, asta nu e un motiv pentru a vă fi teamă să vă comportați în mod natural; acest lucru nu vă poate face decât mai credibili.

Ați identificat voi alte cauze ale eșecului într-un interviu de recrutare? Împărtășiți-le pentru toată lumea prin comentariile dumneavoastră.

Alte articole pe care poate nu le-ați citit:

Luați decizii bune, dar cum le duceți până la capăt?

Extindeți-vă limitele profesionale prin sport

O metodă interesantă pentru convingerea clienților

Ne pot modifica emoțiile modul în care ne schimbăm?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *