Blog

Blog
6 idei preconcepute despre interviul de recrutare

Comments (0) - Uncategorized

6 idei preconcepute despre interviul de recrutare

Recrutorul și căutarea unui loc de muncă sunt două fațete ale aceleiași acțiuni văzute de către recrutor sau de candidat. Ați citit deja o groază de sfaturi ale experților despre cum să faceți o bună impresie recrutorilor. Și totuși persistă încă aspecte negative ale interviului de recrutare care vă penalizează demersul. Iată câteva răspunsuri pentru a uncide aceste idei preconcepute și a reuși.

CV-ul vostru contează

De fapt CV-ul este mai puțin important decât credeți. Recrutorul își face o ideea mai precisă despre voi evaluându-vă față-n față, dar și din prezența voastră activă pe rețelele sociale, misiunile în curs și eventualele articole pe care le-ați publicat, în general mai actuale și maI vocale decât curriculum vitae. Asigurați-vă că toate sintezele numerice cu cuvintele cheie potrivite reflectă corect ceea ce sunteți din punct de vedere profesional.

Recrutorul vă face un interogatoriu

Este în general un caz rar. Ceea ce-și dorește este să aibă o conversație cu voi, un schimb echitabil, pentru a putea dec ide dacă veți lucra împreună. Asta înseamnă să discutați despre obiectivele întreprinderii în raport cu ale dumneavoastră, managementul ei și personalitatea dumneavoastră, valorile care îi susțin cultura și apropierea lor de ale voastre.

Realizările voastre sunt determinante

Nu e chiar atât de sigur. Experiența voastră furnizează informații utile recrutorului, dar trecutul rămâne trecut. Ceea ce este în joc este viitorul societății. Trebuie mai curând să vă întrebați în ce măsură aduceți o valoare profesională astăzi și mâine care va împinge înainte obiectivele întreprinderii. Mai mult decât reușitele voastre de ieri, ceea ce este determinant, este potențialul pe care-l veți putea dezvolta în interesul ambilor pe viitor.

Este mai bine să vă amuțiți ambițiile

O mare eroare. Găsirea unui teren comun cu responsabilul de recrutare cere din partea dumneavoastră o mare sinceritate în privința așteptărilor în materie de reușită și de fericire. În același mod, aveți interesul să puneți întrebări referitoare la reușitele căutate de recrutor pentru întreprinderea sa și în acest fel să vă dați seama dacă aspirațiile voastre în materie sunt compatibile.

Răspunsurile voastre sunt importante

Da și nu. Dacă răspundeți pe lângă subiect, bineînțeles că nu veți fi reținuți. În schimb întrebările dumneavoastră îi permit recrutorului să vă înțeleagă mai bine centrele de interes, preocupările și pasiunile. Veți fi mai apreciat prin pertinența acestora decât prin cea a răspunsurilor date. Mingea e la voi pentru a enunța din întrebări inteligente mai mult decât de informare, să cereți lămuriri disponibile pe site-ul întreprinderii ar dovedi că nu ați prevătit întrevederea.

Întrevederea, un moment dezagreabil

Nici vorbă, dimpotrivă! Este reputația recrutării de a fi un proces penibil, delicat și riscant. Trebuie demistificat interviul de recrutare. Iar dumneavoastră și recrutorul trebuie să dați tonul. În general, acesta va aprecia energia și entuziasmul pe care-l veți aduce schimburilor. Trebuie să-l cunoașteți bine pe celălalt înainte de a vă lansa într-o nouă relație. Și la fel pentru a crea un moment agreabil, lipsit de stres pentru a atinge un maxim de trasparență. Cadidați și recrutori trebuie să lucreze împreună pentru a construi o relație și a valida viitorul faptul că viitorul poate fi partajat. Întreprinderea își ia decizia la fel ca și voi. Și de aici nevoia de maximă transparență pentru ca cele două părți să decidă în cunoștință de cauză.

Alte articole complementare:

Pe locuri, fiţi gata, „obiectivaţi”

Ce înseamnă transformarea numerică

Pe scurt despre interviul de recrutare

Ameliorându-vă capacitatea de a asculta veţi deveni foarte interesanți şi productivi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *